Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Tönkrement életek Devecseren és Kolontáron - képriport

Fotós összeállításunkban láthatják, miként küzdenek az emberek a vörösiszappal, hogyan próbálják menteni szerény vagyonukat, állataikat.
Képriport Devecserről és Kolontárról - fotók: MTI.

Somlóvásárhelyi képek a katasztrófa után. Fotók: MTI-Nagy Lajos

Olvasóink írták

 • 16. mosonmegye 2010. október 07. 10:46
  „Drága Tmoha, nem Ön lenne, ha nem így reagálta volna le ,,Nem hallottam róla, hogy szeretett miniszterelnökünk meglátogatta volna a szerencsétlenül járt embereket! Talán érdekesebb lenne, mint egy focimérkőzés, vagy egy bakui repülőút! Nem hallottam arról sem, hogy a jól fizetett, álláshalmozó országgyűlési képviselők anyagi segítséget ajánlottak volna a károsultaknak!"
  Barátom, ez egy álszent, szemforgató farizeusi viselkedés Öntöl.
  No erre csak annyit: Remélem fotóaparátjával Ön a helyszínen van csetteget, megörökíti az utókornak, hogy mire képes az emberi kapzsiság, a ,,haverjaim úgyis mindent elintéznek-vörösbáróság". Mert feltételezem Önről, tudja, hogy ennek a cégnek és cégtársainak ki, illetve kik a tulajdonosai, vezetői. Bizony nem a hatelemis Józsi bácsik és Pista szakik, hanem a hatelemis kiemelt, meg 1945-től 1989-ig mélyben hallgató vallását soha nem tartó, sőt tagadó, hívő hittársaival legdurvábban viselkedő káderek tegnap még szocialista, sőt kommunista, ma meg valami szocdem anyámtyúkjáról gajdoló, legbősszeg kapitalista fattyúi. Nem az a bűn, hogy milyen társadalmi mélységből sikerül az embernek feltornázni magát tisztességes munkával, tanulással, hanem az, hogy ezek az uborkafára felmászott senkik, elfelejtik, hogy honnajd gyüttek.

  Különben kedves Tmoha, lehet hogy Ön, vagy én is már aznap este ott vagyok a katasztrófa helyszínén, tulajdonos f....-t fogva patkoló fogóval, de nem mi vagyunk a szeretett miniszterelnök. De ha olvasgatná a híreket azért csak ott volt. Azonban maga 19-es párttársa , (bocsánat Ön 3 madárka!) egy kisegeret küldött maga helyett. Na ennyit ezekről és az egész haveri kompániájukról.

  Mankapunka, Túrabakancs, AranyKözépút, Sphinx01 köszönet a megjegyzéseikért.
  Ma hallottam, persze csak olyan kocsma hír: az ajkai cég tulajdonosi gárdája és vezetése azért nem tudott megjelenni a Falugyűlésen, mert minden ingóságát, ingatlanát átíratták a dédunokáikra, így ők csak mint minimálbéres szegény emberek, a csupasz s....kkel tudnak a bíróság elé állni.”
 • 15. rivotril2mg 2010. október 07. 05:45
  „már attól ég a pofám hogy vissza idézem mit mondott az igazgató: "ez egyátalán nem veszélyes anyag,erősebb slaggal simán eltávolítható"
  szar látni hogy pár embernek olyan fontos a pénz hogy ilyet megenged,megcsinálhat más emberekkel,családokkal,jelen esetben településekkel, én remélem mihamarabb beindul a gyár és szépen termeljék meg a pénzt amiből 0-ra tudják fizetni a károkat (bár nagy része nem fizethető meg pénzel) és ha ez megtörtént 3-4 seggbe rúgni őket majd kitenni az országból.De attól félek miután átvette a szakértő a pármilla zsebpézt azt fogja megállapítani hogy itt emberi mulasztás nem történt.”
 • 14. Sphinx01 2010. október 07. 00:06
  „Hát ami itt történt, az valóban katasztrófa...de a gyár tulajdonosai számára ebből az egészből csak az maradt meg katasztrófának, hogy bezárták a gyárat ideiglenesen és most azért könyörögnek, hogy hétvégén újraindulhasson a munka......Szánalmas...ahelyett, hogy a két településen mindenkihez odamenjenek és ÖSZINTÉN bocsánatot kérjenek és teljesen mind1, hogy az Ő hibájukból történt a katasztrófa vagy sem! Ragadjanak gumikesztyűt, lapátot és húzzák fel a gumicsizmát---és ne a nyúlcipőt!!! Mikor jutunk el végre oda, hogy emberek vállalják a tetteikért a felelősséget, úgy hogy félre tudják tenni az önérzetüket, az anyagi javaik fontosságát és a büszkeségüket??????

  A nyomozás úgyis kideríti, hogy mi okozta az egészet és egy ország nem fog nyugodni addíg, amíg ez meg nem történik---mert látva a képsorokat a sajtóban, a Tv-ben, a legtöbb magyar honfitárs igenis átérzi az ott megkárosított emberek fájdalmát--az áldozatok családjának a fájdalmáról nem is beszélve!!!!

  Családok összekuporgatott pénzéből felépített életét tette ez tönkre pillanatok alatt!!!Nagyon remélem, hogy a felelős(ök) teljes egészében kártalanítják az itt élőket...!!!!!Csak a sajnálatos az egészben, hogy még egyikük sem mert az emberek szemébe nézni, hanem csak a kamerákon keresztül mertek üzenni!!!!!

  Remélem hamarabb folytathatják az ott élők a szépen eltervezgetett mindennapjaikat, mint azt most gondolják vagy csak remélni tudják.....!!!!!!”
 • 13. medvemaczi 2010. október 06. 23:17
  „Amíg pénz van a világon addig MUNKAHELY = ÉLŐHELY és fordítva”
 • 12. AranyKözépút 2010. október 06. 23:14
  „Azt hiszem az ügy kapcsán ideje lenne elgondolkodni az Audi gyár agresszív, természetvédelmi területet veszélyeztető terjeszkedéséről. NEM A MUNKAHELY A LEGFONTOSABB! Hanem az élőhelyünk!”
 • 11. Bringás 2010. október 06. 22:26
  „Kedves Taimagic!
  Melyik az az állat amelyik a saját piszkába belefullad?
  Igazad van az én bringám is alumíniumból van, de ezt a mellékterméket mégsem így kellene tárolni.
  Mellesleg az én Bringám 12kg alumíniumból van, és nem 2000kg-ból, mint egy városi terepjáró.”
 • 10. HarconaMarcos 2010. október 06. 22:22
  „Magyarország leggazdagabb emberei között a gyár tulajdonosai. Nekem nem tűnik megoldhatatlannak a kártérítés. Elvben. :-/”
 • 9. Túrabakancs 2010. október 06. 22:21
  „Tmoha! /3/
  Már ne is haragudj, de szerintem pihenj egy kicsit...
  Inkább legyen anyagi kártérítés az állam részéről, mint
  hogy odasettenkedjen az összes fejes, majd dolgavégezetlenül
  tovább ballagjanak anyagi segítségadás nélkül. Amíg veszélyesnek mondható a helyzet a környéken, egyébként sem ildomos az ország első emberének odamennie, vannak bizonyos szabályok ezen ügyek eljárását illetően.”
 • 8. Mankapunka 2010. október 06. 22:13
  „Túlterhelték a tározót a sok pénz fejébe,és itt az eredménye.

  Ez olyan,mint pár ember a mai magyarországban,mikor már nem bírja a terhelést,összeroopan,és pusztít mindent magakörül,még a családját is.

  Inkább erre kellene figyelmet fordítani,hogy nem szabadna 2 ember munkáját 1 emberrel csináltatni,és akkor nem lenne ilyen a helyzet,mint most-”
 • 7. taimagic 2010. október 06. 21:48
  „Persze tragédia ami történt!!!! Sok-sok kitartást az ott élőknek!
  A bűnösök meg fizessenek, de KEMÉNYEN!!!!”
 • 6. taimagic 2010. október 06. 21:43
  „Bringás: hogy lenne neked alumíniumból bringa????? Így lesz az iszap.....”
 • 5. Bringás 2010. október 06. 21:27
  „Ilyenkor kétségbe vonom, hogy nevezheti e magát az ember intelligensnek.
  Elpusztítjuk a FÖLDÖN élő fajok sokszínűségét, veszélyeztetjük a következő generációk életfeltételeit.
  Mindezt a pillanatnyi jólétért.
  A fogyassz és birtokolj zászlaja alatt pedig keressük a boldogságot.
  Mert a fogyasztói társadalom elhiteti velünk, hogy csak így lehetünk boldogok és a gazdaság is csak így tartható fent.
  Vajon az unokáink is kártérítést fognak tőlünk kérni, amikor csak a tönkretett FÖLDET hagyjuk rájuk?
  Hiszen a mondás szerint a FÖLDET csak kölcsön kaptuk tőlük.
  De most sajnos "Aki korán kel azé a gumicsizma"- mondás érvényes.”
 • 4. mrqb 2010. október 06. 21:00
  „Nem biztos, hogy szükség van egy ilyen vizitre. Nekem ezek a felsővezetői vizitek mindig olyan katasztrófaturizmus szagúak...
  Segíteni azzal tud, ha a szükséges anyagi forrásokat előteremti/teti!”
 • 3. Tmoha 2010. október 06. 20:30
  „Nem hallottam róla, hogy szeretett miniszterelnökünk meglátogatta volna a szerencsétlenül járt embereket! Talán érdekesebb lenne, mint egy focimérkőzés, vagy egy bakui repülőút! Nem hallottam arról sem, hogy a jól fizetett, álláshalmozó országgyűlési képviselők anyagi segítséget ajánlottak volna a károsultaknak!”
 • 2. ördike 2010. október 06. 20:25
  „Remélem hogy megfizetnek a bűnösök,Fizessen a gyár tulajdonosa!!!!!!!!!!!!!!!!Szivem szakad meg hogy ez megtörtént,sajnálom őket.Aki tud az segitsen,én már megtettem.”
 • 1. csezare 2010. október 06. 20:15
  „Nyugodt,békés estét mindenkinek!Szörnyüség,ami történt,s részvétem az Ajka környéki bajba jutottaknak!
  A képek sokkolóak....Megelőzhető lehetett volna mindez...?Szerintem igen,csak...
  Miután megtörtént a katasztrófa,utána gondolkodik el az ember...Bennem,mint Szigetközi emberben csak egy kérdés motoszkál,s aggaszt nagyon:Vajon a Szlovák oldalunkon lévő viztározó is egy időzitett bomba lehet?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iszapömlés - OKF: a kolontári kutak vize 7.5 pH értéket mutat

A katasztrófa sújtotta térségben folyamatosan történik a talajvíz és a felszíni vizek monitorozása. Tovább olvasom