Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Több száz baromfitetem Szombathely határában

Több száz baromfitetemet találtak a Zanat és Söpte között vezető úthoz közel, egy elhanyagolt területen. Az elhullott több száz tojótyúk eredetét vizsgálják, járványtól nem kell tartani.

Több száz baromfitetemet találtak Szombathely határában, a Zanat és Söpte között vezető úthoz közel, egy elhanyagolt területen - közölte az MTI-vel a Vas Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága pénteken.

Az elhullott több száz tojótyúk eredetét vizsgálják, de az állategészségügyi hatóság szerint nem kell tartani járványtól, a tyúkok elhullását ugyanis szerintük nem valamiféle vírus, hanem valószínűleg valamilyen tartási, takarmányozási hiba, esetleg bakteriális fertőzés okozhatta - mondta Horváthné Sélley Erzsébet igazgató főállatorvos.

Vas megyében járványos állatbetegségről jelenleg nincs tudomásuk - mondta.

A főállatorvos szerint a tetemek több napja, akár két hete is ott lehettek megtalálási helyükön, már erősen bomló állapotban voltak, így laboratóriumi vizsgálatok sem vezetnének eredményre az elhullás okát illetően.

Horváthné Sélley Erzsébet elmondta azt is: az állatnyilvántartások alapján vizsgálják, hogy honnan, mely állattartótól származhatnak az elhullott tyúkok, ha megtalálják a szabálysértőt, százezertől akár többszázezer forintig terjedő bírságot is kiszabhatnak rá.

A főállatorvos elmondta azt is: az állattartók állami támogatást igényelhetnek az elhullott állatok megsemmisítéséhez, ezért érthetetlen, hogy miért fordulnak elő Vas megyében is havi, heti rendszerességgel hasonló esetek.

Az esetet a Vas Népe.hu intenetes portál, a megyei lap internetes kiadása jelentette be az állategészségügyi hatóságnak, az információt, illetve a helyszínről készített felvételeiket csütörtökön közölték - mondta el az MTI-nek Török Tibor, a portál főszerkesztője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hivatásuk védelmében - Demonstrálnak a fegyveres és rendvédelmi szervek

Megyei szakszervezeteket is csatlakozásra szólítanak az április 16-ára tervezett Hősök téri… Tovább olvasom