Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Több mint fél évet csúszik a 86-os főút felújítása

Az elmúlt hónapok csapadékos időjárása miatt várhatóan több mint fél évet csúszik a 86-os főút Zala megyei felújítási munkálatainak befejezése - tájékoztatta a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. pénteken az MTI-t.

Az eredeti határidő szerint jövő november végéig befejeződött volna a 86. számú főút szlovén határ és Vas megye határa közötti 27 kilométeres szakaszának felújítása, de a kedvezőtlen időjárás miatt a határidőt várhatóan 2012. június 30-ra módosítják.
A felújítás után a korábbinál korszerűbb, biztonságosabb lesz a főút 27 kilométeres szakasza, javulnak a közúti közlekedés feltételei Zalában. Az érintett útszakaszon 11,5 tonna tengelyterhelést is elbíró burkolatot építenek ki. Felújítanak hét hidat és három új csomópontot alakítanak ki, egy meglévőt pedig átépítenek. A biztonságos közlekedés érdekében forgalomcsillapító szigeteket létesítenek, és építenek egy új autóbuszfordulót is.
A projekt a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) részeként valósul meg az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásával. A támogatás összege több mint bruttó 7,13 milliárd forint, amelynek 15 százaléka az operatív programon belüli hazai forrás, 85 százaléka pedig uniós támogatás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Laboratórium és bemutatóközpont épül Sopronban

A Nyugat-magyarországi Egyetemen letették a központi kutatólaboratórium és a tudományos… Tovább olvasom