Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Több hallgatót vettek fel az NYME Savaria Egyetemi Központ három karára

A legmagasabb hallgatói létszám az idén a földrajz alapképzés szakon jelenik meg.

A tavalyinál is több hallgatót vettek fel a Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME) Savaria Egyetemi Központjának (SEK) három karára, a felvételi eljárás tehát sikeresnek mondható - közölte Gadányi Károly, az egyetemi központ elnök-rektorhelyettese pénteken sajtótájékoztatón Szombathelyen.

A három karon elindított 80 képzésre összesen 1478 hallgatót vettek fel, 1112 diákot államilag támogatott, 366-ot pedig költségtérítéses helyre. Az államilag támogatott képzésekre csaknem százzal több jelentkezőt tudtak felvenni, mint tavaly, a felvettek száma pedig összességében 39-cel növekedett - fűzte hozzá Gadányi Károly.

A jelentkezéseket tekintve is emelkedés volt tapasztalható: összesen 3691 jelentkezést regisztráltak, 417-tel többet, mint a megelőző évben. Első helyen 1762-en jelölték meg a szombathelyi intézményt.

A favoritszak a nappalin a sporttudományi képzés és a földrajz volt, de népszerűnek bizonyult levelező tagozaton az angoltanár, a műszaki menedzser és a gazdálkodási menedzser képzés is. Tovább csökkent viszont az érdeklődés alapképzési szakon a kommunikáció és médiatudomány iránt.

A legmagasabb hallgatói létszám az idén a földrajz alapképzés szakon jelenik meg, ahol 75-en kezdhetik majd meg nappali tagozaton a tanulmányaikat. A legmagasabb pontszám a bejutáshoz - 409 pont - a kommunikáció és médiatudomány szakra kellett, de a rekreáció és az egészségfejlesztés szakra is legalább 400 pontra volt szükség.

Gadányi Károly elmondta: örvendetes, hogy az idén a matematika, a fizika és a kémia szakra is a korábbinál jelentősen nagyobb volt a jelentkezés és így lényegesen magasabb a felvettek száma is.

A rektor-elnökhelyettes bejelentette, hogy az intézmény 103 képzésre hirdet majd pótfelvételit: 57 alap- és felsőfokú szakképzési, valamint 46 mesterképzési szakra. Jelentkezni már csak költségtérítéses helyekre lehet, egyetlen szak megjelölésével. A jelentkezőknek felvételi elbeszélgetésen kell részt venniük, a jelentkezési határidő augusztus 9-e. A SEK július 25-től a jelentkezési határidő lejártáig személyes segítséget is nyújt a jelentkezésekhez.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az utcán szúrta le áldozatát: előzetesben az ászári késelő

A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a férfi, aki a gyanú szerint az utcán leszúrta a… Tovább olvasom