Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Több a munka, több a diák Vasban

Megközelítőleg másfélszer több fiatal vállal diákmunkát a tavalyi év hasonló időszakához képest Vas megyében.

Köszönhető ez főként annak, hogy a gazdasági válságból kilábaló munkaadó cégek egyre nagyobb számban keresik a munkaerőt.
A korábbi évekhez viszonyítva idén harminc-negyven százalékkal növekedett a fiatal munkavállalók létszáma.

Tavaly már érezhető volt a cégek gazdasági nehézségeinek enyhülése, de 2010-re lényegesen több fiatal jelentkezésére tudnak munkát kínálni a diákszövetkezetek.

Nyáron a középiskolás diákok és egyetemi hallgatók jóval többen vállalnak diákmunkát, az ősz folyamán - a tanévkezdés miatt - kilencven százalékban egyetemistákat foglalkoztatnak a szövetkezetek.

A leggyakoribb diákmunkák közé sorolható a szalag melletti kisegítés, a hostess-munka és az irodai adatrögzítés. Sok esetben figyelembe veszik a fiatal szakirányú képzettségét is, például előnyt jelenthet a gyors- és gépíró-kompetencia, vagy jól jöhet a minél magasabb fokú nyelvtudás egy tolmácsolási feladatnál.

Nyáron a középiskolás diákok és egyetemi hallgatók jóval többen vállalnak diákmunkát.
Nyáron a középiskolás diákok és egyetemi hallgatók közül jóval többen vállalnak diákmunkát.


- Több, mint két éve vagyok diákmunkás, ezalatt különböző munkákra jelentkeztem: voltam már gyári munkás, forgalomszámláló, hostesskedtem mackó jelmezben, dolgoztam polcfeltöltőként, és szórólapoztam is - mondta el Nagy Donát, diákmunkás.

- A legjobb az volt, amikor az egyik bevásárlóközpont nyitása alkalmából egy ugráló várat segítettünk felállítani, majd két napon át felügyeltünk a kicsikre. A legrosszabb munkám pedig az egyik gyárban volt, ahol a füldugó ellenére is csak a gépek hangos zakatolását hallottam. Persze sok múlik az órabéren, de hatalmas különbségek nincsenek. Sajnos azonban a legtöbbször nincs választási lehetőség, hiszen kevés a lehetőség, sok a dolgozni akaró diák. Egyes időszakokban három-négyszeres a jelentkezés a munkákra  számolt be tapasztalatairól Nagy Donát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iszapömlés: a kártalanítási kormányhatározat szerint a Mal felelős a tragédiáért

A vörösiszap-katasztrófa egyértelmű károkozójaként nevezi meg a Magyar Alumínium Termelő és… Tovább olvasom