Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Tiszteletbeli tűzoltók találkozója Nagycenken

Tiszteletbeli tűzoltók találkoznak pénteken Nagycenken. Cél: a civilek is erősen kötődjenek a tűzoltók nagy családjához.


A „Tiszteletbeli tűzoltó" címet 1994-ben a megyei tűzoltóparancsnokság parancsnoka, dr. Prohászka Imre tűzoltó ezredes alapította. A címet azon prominens személyeknek adományozzák, akik erkölcsi és anyagi támogatásukkal segítik a tűzoltóság munkáját. Adományozásra a megyei tűzoltóparancsnok, illetve 2000. óta a megyei katasztrófavédelmi igazgató és a hivatásos önkormányzati tűzoltóságok parancsnokai tehetnek javaslatot.

Átadására évente egy alkalommal, a Szent Flórián napi ünnepségen kerül sor. Ünnepélyes keretek között, oklevél és tiszteletbeli tűzoltó egyenruha (2007-ben díszsisak) átadásával történik a katasztrófavédelemre, a tűzoltóság munkájának segítésére kiemelt figyelmet fordító személyek tiszteletbeli tűzoltóvá fogadása.

Sallai Péter tűzoltó alezredes, igazgató az igazgatóság hagyományait őrizve továbbra is kiemelt figyelmet szeretne fordítani a „Győr-Moson-Sopron Megye Tiszteletbeli Tűzoltója" címet birtokló személyekre.
Ennek kifejezéseképp e jeles grémium tagjait személyes találkozásra invitálja május 27-én, mely rendezvény létrejöttében Dr. Szakács Imre országgyűlési képviselő, a Megyei Közgyűlés elnöke, tiszteletbeli tűzoltó és Ivánkovics Ottó Nagycenk polgármestere is támogatta törekvéseit.

Közbenjárásukkal a találkozó keretében a tiszteletbeli tűzoltók a Nagycenki Széchenyi Múzeumban tesznek látogatást, majd Nagycenk község polgármesterének „idegenvezetése" mellett megismerhetik a település nevezetességeit. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszer rabolt egy órán belül a gyermekotthonból szökött 16 éves fiú

Egy kalocsai gyermekotthonból lépett le egy 16 éves fiú. Székesfehérváron egy óra alatt kétszer… Tovább olvasom