Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Tihanyi legenda-program

Március végéig befejeződhetnek a Tihanyi legenda-program kivitelezési munkálatai: az Európai Unió által is támogatott, összesen 793 millió forintos költségvetésű projektnek köszönhetően az idei turistaszezonra megújul a balatoni község központja.
Mint az önkormányzat közölte az MTI-vel, a 2011-ben indult projektet az Európai Unió és a magyar állam a Közép-Dunántúli Operatív Programon (KDOP) keresztül csaknem 600 millió forinttal támogatja. A beruházásnak köszönhetően tavaly nyáron avatták fel a balatoni község megújult főterét, amely azóta Mádl Ferenc volt köztársasági elnök nevét viseli.

A program részeként teljesen újjáépült a Füredi öbölre legszebb panorámát kínáló Pisky sétány, ahol kiépítették a csapadékvíz-elvezetést, elkészült a közvilágítás, a díszburkolattal együtt új támfal is épült, megújult a kálvária, valamint létrejött egy új rendezvénytér az úgynevezett Visszhang parkoló helyén.

Az elmúlt hetekben Tihany több pontján is kicserélték a közműveket, és új díszburkolat épült. Január végére a műemléki területen földbe kerültek a korábbi légkábelek, februárban pedig a helyükre kerülnek a még hiányzó közvilágítási oszlopok.

Kora tavasszal kertészeti munkákkal, parkosítással, a még hiányzó burkolatok elkészítésével fejeződik be a projekt. A beruházásnak köszönhetően az idei szezonban megszépülve várhatja a turistákat a Balaton egyik legkedveltebb kirándulóhelye - tájékoztatott az önkormányzat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Többen a Balatonnál

2012-ben a balatoni üdülőkörzetben mind a külföldi, mind a belföldivendég-éjszakák száma nőtt,… Tovább olvasom