Kisalföld logö

2017. 02. 28. kedd - Elemér 7°C | 15°C Még több cikk.

Termálfürdő, ásványvíz és korszerű egészségügyi ellátás a hosszú élet titka Zalaszentgróton

Mostantól a háziorvosi rendelőkben is modern környezet és ügyelet segíti a betegek gyógyulását Zalaszentgróton.

tavaly decemberben átadott korszerű, kistérségi egészségügyi központ mellett a város közel 38 millió forint uniós támogatással fejlesztette négy felnőtt és két gyermek háziorvosi rendelőjét. A mai napon tartott ünnepségen részt vett Vigh László és Dr. Kolber István országgyűlési képviselők, Manninger Jenő a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnök, Baracskai József polgármester és Virágh Péter, a VÁTI Nonprofit Kft. Nyugat-dunántúli Területi irodájának vezetője.

Az ünnepségen Vigh László országgyűlési képviselő bemutatta régió egészségügyi helyzetét és jövőbeni lehetőségeit. Képviselő társa Dr. Kolber István köszöntőjében kiemelte, hogy a jelenlegi és a volt polgármester közötti jó együttműködés is segítette a beruházás eredményes megvalósulását. Manninger Jenő a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke ismertetőt adott a térségben zajló uniós támogatással készülő fejlesztésekről, valamint elmondta, hogy a nemrég elkészült egészségügyi központtal egy példaértékű és komplex beruházás jött létre Zalaszentgróton.
Baracskai József polgármester is örömét fejezte ki a háziorvosi rendelők felújításával kapcsolatban, majd Dr. Varga Tamás főorvos mutatta be a projektet a kezdetektől a mai ünnepségig.
Virágh Péter a VÁTI Nonprofit Kft., mint Közreműködő Szervezet Nyugat-dunántúli Területi irodájának vezetője elismerését fejezte ki a volt és a jelenlegi polgármesternek, továbbá a főorvosnak azért, hogy összehangolt munkájuk eredményeképpen igen gyorsan, a tervezettekhez képes fele idő alatt, készült el a beruházás.

Termálfürdőjéről, nemzetközi hírű éticsiga feldolgozó üzeméről és egyik igen népszerű ásványvizünk származási helyéről is ismert ez a zalai település. A város egészségügyi ellátása terén azonban akadtak problémák. A tavaly decemberben átadott, korszerű egészségügyi központnak köszönhetően már sokat javult a helyzet, de a fejlődés itt nem állt meg. Az önkormányzat célja, hogy egy megfelelően különválasztott, átlátható és könnyen igénybe vehető szolgáltatási rendszert hozzon létre lakosai számára. Ennek megteremtése érdekében úgy döntöttek, hogy felújítják a járóbeteg központ szomszédságában lévő háziorvosi rendelőket is. Terveik megvalósítására 37 837 921 forint uniós támogatást nyertek.

Az érintett épületben több problémát is meg kellett oldani. A tetőszerkezet sok helyen beázott, költséges volt a fűtés és elengedhetetlen volt az elektromos hálózat felújítása. A tavaly ősszel elkezdődött korszerűsítés során ezért először nyílászárókat cseréltek, felújították a külső homlokzatot, modern fűtést vezettek be. Megújult az elektromos hálózat is, ami így hatékonyan ki tudja szolgálni az intézményközi kommunikációs hálózatot és jelentősen megkönnyíti az orvosok munkáját.
A belső terek átrendezésével a négy felnőtt és két gyermek háziorvosi rendelés mellett helyet kapott egy fogászati rendelő (ezt saját forrásból építette ki az önkormányzat), valamint az alapellátási ügyelet is.

A beruházás során új parkolókat is kialakítottak, valamint akadálymentessé tették az épületet, ami biztosítja a fogyatékkal élők és a megváltozott munkaképességűek egészségügyi alapellátásokhoz való hozzáférését is.

A projekt a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében a VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft., mint közreműködő szervezet segítségével valósulhatott meg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bringatúrák indulnak a Balaton körül

Már lehet nevezni a McDonaldís BringaMánia Balatonkör nevű, Balatonföldvárról induló, április 16-i… Tovább olvasom