Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Tatabánya közösségi közlekedését fejlesztik

Nyolcvanmillió forinttal támogatja a tatabányai vasúti és autóbusz-csomópont megvalósíthatósági tanulmányának elkészítését a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség - tájékoztatta a város polgármestere hétfőn az MTI-t.

Schmidt Csaba (Fidesz) elmondta: a dokumentum azt vizsgálja, miként lehetne biztosítani az újvárosi vasútállomás és buszpályaudvar jobb megközelíthetőségét. Az elemzés része a vasútállomáson történő akadálymentes közlekedés megteremtése és a vasúti vágányok feletti, a szomszédos lakótelepről átvezető gyalogos-felüljáró építése.
A "parkolj és utazz" elvnek megfelelően alakítanák át a pályaudvarok környékét, biztosítanák a kerékpárral történő megközelítést és biztonságos tárolókat építenének a kétkerekűeknek. A tervek szerint a busz- és vasúti pályaudvart közös utastájékoztatási rendszerrel látnák el.
A projekthez tartozna a több évtizede épült Dózsa György úti vasúti felüljáró felújítási megoldásainak vizsgálata. A megvalósíthatósági tanulmányban ez nem szerepel, azonban a tervezett beruházásokkal összhangban az önkormányzat vizsgálja a pályaudvarral egybeépült Konzum Üzletház fejlesztését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejlődhet a közösségi közlekedés Tatabányán

Nyolcvanmillió forinttal támogatja a tatabányai vasúti és autóbusz-csomópont megvalósíthatósági… Tovább olvasom