Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Tatabánya 12 milliárdos fejlesztési forrásra számíthat 2020-ig

Október elejére véglegesítik a következő hét év fejlesztési stratégiáját

A tatabányai önkormányzat 12 milliárd forint európai uniós forrást használhat fel 2020-ig a központi kormányzattal egyeztetett térség- és városfejlesztési célokra - mondta Bencsik János (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő szerdán sajtótájékoztatón Tatabányán.

A politikus hozzátette, a tervezés korábbi szakaszában 7,5 milliárd forint volt a felhasználható összeg, de a megyei jogú városok polgármesterei és a választókerületi elnökök lobbiztak azért, hogy növekedjen a térségi feladatokat ellátó megyeközpontoknak jutó támogatás.

Az országgyűlési képviselő emlékeztetett arra, hogy 2007 és 2014 között csupán hárommilliárd forinthoz juthatott biztosan a város, a többi forrást másokkal versengve szerezték meg. Ebből az összegből készült el a városközpont felújítása, valamint a leromlott Kertvárosi lakótelep városrészi szintű rehabilitációja.

Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) polgármester az összeg felhasználásáról elmondta, október elejére véglegesítik a következő hét év fejlesztési stratégiáját. A tervezetben közel kétmilliárd forintos összeggel szerepel a gazdaságfejlesztés céljait szolgáló szakképzés, valamint oktatási és nevelési intézmények fejlesztése.

Az önkormányzat két és fél milliárd forintot fordítana leszakadt városrészek felzárkóztatására, kétmilliárd forintot ruházna be a közösségi közlekedés infrastruktúrájának és járműparkjának modernizálásába, további kétmilliárd forintot költene intézményeinek energia-megtakarítást eredményező projektjeire.

Jelentős, egymilliárd forint feletti összeget költenének turisztikai beruházásokra - ismertette a polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

George Clooney-t letartóztatták a tatabányai rendőrök! -videó

Pontosabban azt a férfit vették őrizetbe, aki a színész fényképével igazolta magát. A gyanú szerint… Tovább olvasom