Kisalföld logö

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 9°C | 18°C

Tarr Béla a Mediawave-en - vetítés és beszélgetés a Savaria moziban

Tarr Béla a Torinói ló című filmjével idény elnyerte a filmkritikusok díját és az Ezüst Medvét Berlinben.
A MEDIAWAVE elhívta a rendezőt Szombathelyre is, június 10-én szakmai vetítésen mutatjuk be az új filmet, és egy beszélgetés keretein belül szó lesz a díjról és sok más érdekességről is. A vetítés a MEDIAWAVE Film Forum 2. Nemzetközi Filmszakmai Konferencia keretein belül történik.

A filmről:

A cím arra a lóra utal, amelyet Friedrich Nietzsche pillantott meg 1889. január 3-án, torinói lakásából kilépve. A kocsi elé kötött ló megmakacsolta magát, mire a kocsis ostorral ütlegelni kezdte. A filozófus odalépett a lóhoz, majd hatalmas zokogásban kitörve átölelte. Miután szolgája hazavitte, ágyba tette Nietzschét, aki innentől kezdve élete hátralévő 10 évét némán, szellemi leépülésben töltötte.
/port.hu/

Szakmai vetítés és beszélgetés Tarr Bélával

Helyszín: AGORA - Savaria Filmszínház
Időpont: Június 10. 10 óra

Beszélgetés: 12.30

Olvasóink írták

 • 6. 123_456 2011. június 10. 13:07
  „4. Révfalui-szúnyog 2011.06.09. 22:34
  Egy film, egy könyv, egy kép nem program szerint születik. Olyan nincs, hogy valakinek készül, másnak nem. A művészet nem marketing, nem épület és nem is ruha! Itt nincs mentség, vagy jó, vagy nem jó. S ez nem jó.

  Nem, nem marketing. Önkifejezés. Van akinek tetszik, van akinek nem. Nekem se tetszik sok minden, de erre akkor jövök rá, ha nekiállok:) Van ismerősöm, akinek a Taxidermia a kedvenc, én nem tudtam végignézni. Ízlések és pofonok:)”
 • 5. buggyant 2011. június 10. 10:45
  „Szúnyog, ne nézd meg. A művészet nem azt jelenti hogy minden egyes embernek tetszik valami. Vagy megérint, vagy nem. Szerintem művészet, aztán hogy ki mit lát benne az az ő dolga. De inkább megnézném a Sátántangót egyvégtébe mint egy VV-t...”
 • 4. Révfalui-szúnyog 2011. június 09. 22:34
  „Egy film, egy könyv, egy kép nem program szerint születik. Olyan nincs, hogy valakinek készül, másnak nem. A művészet nem marketing, nem épület és nem is ruha! Itt nincs mentség, vagy jó, vagy nem jó. S ez nem jó.”
 • 3. RickCartman 2011. június 09. 19:42
  „1. Révfalui-szúnyog 2011.06.09. 18:04
  Nem is neked készült.
  De akkor mitől vagy így berágva rá?”
 • 2. AHA 2011. június 09. 18:05
  „..ra a torinói lovát!”
 • 1. Révfalui-szúnyog 2011. június 09. 18:04
  „No ez az a film féleség, amit soha nem néznék meg. Mert rossz. Ahogyan rosszak Bódy Gábor filmjei is, akitől Tarr tanult. Ezek a filmek -ahogy ők mondják- nem az emberi lét végső határait, hanem az idegrendszer és a sznobizmus végső határait feszegetik, illetve provokálnak. Nagy fene semmitmondás. A történet, ha úgy tetszik, a story kötelező eleme regénynek, novellának, filmnek, operának és még egy halom műfajnak. De egy publicisztikának vagy esszének is kell, hogy legyen eleje, közepe és vége, méghozzá ebben a sorrendben! A Tarr féle fekete-fehér vízió semmi más, mint egy reggeltől estig alkohol-gőzben párálló idióta világfájdalmas agymenése, kesergés saját elkúrt élete fölött, ugyanakkor remekül rámutat a valódi munka által megkívánt erőnlét, a fittség, a szellemi és spiritiuláis épség totális hiányára. Mintapéldája a sznobizmusra alapozó jude art alkonyának. Egy szellemi onánia végtermékében pancsoló, elismerést váró fetrengés. A fő baj, hogy nem lehet tudni, az alkotó tökrészeg-e vagy csak simán hülye.
  Egy snitt a többórás hülyeségből: http://magyar.film.hu/filmhu/multimedia/videok/elozetes/a-torinoi-lo-tarr-bela-a-torinoi-lo-berlinale.html”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: már Vas megye sem a béke szigete

A Jobbik vasi elnöke szerint már az eddig nyugalmasnak számító Vas megye sem nevezhető a "béke szigetének", az elmúlt időszakban jelentősen romlott a megye közbiztonsága. Tovább olvasom