Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Tanúmeghallgatásokkal folytatódott a móri per

Tanúmeghallgatásokkal folytatódott csütörtökön a Fővárosi Ítélőtáblán Weiszdorn Róbert büntetőperének másodfokú tárgyalása a nyolc halálos áldozatot követelő, 2002. május 9-én elkövetett móri bankrablás ügyében.

A per csütörtöki tárgyalásán olyan tanúkat hallgatott meg a bíróság, akik a bűncselekmény idején látták távozni a bankfiókból az elkövetőket, továbbá azokat idézték meg, akiket Weiszdorn Róbert a bankfiók ajtajában állva elküldött a pénzintézettől, arra hivatkozva, hogy műszaki hiba miatt zárva vannak.

A tanúknak a bíró fotókat mutatott, hogy látnak-e a képeken olyan embert vagy embereket, akit vagy akiket felismerni vélnek az elkövetők közül. A tanúk más-más számjelű fotót választottak ki. Volt, aki ismételten a bűncselekménnyel korábban megvádolt, majd jogerősen tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt Kaiser Edét vélte felismerni. Más tanú egyáltalán nem választott a felvételek közül.

A bíróság nemcsak a tanúkat, hanem a vádlottat is megkérdezte, hogy emlékszik-e a vallomásokbeli szituációkra, illetve emberekre. Weiszdorn Róbert egyetlen nő esetében mondta azt, hogy a szituációra emlékszik, de a tanúra nem, és megismételte a bíróság előtt: ő állt a bankfiók ajtajában.

A legtöbb tanúk arról beszélt, hogy 8 és fél év után nem emlékszik teljesen pontosan az eseményekre. Egyetlen nő volt, aki azt mondta: bár szeretné elfelejteni a történteket, de ez nem egyszerű. Arról beszélt, hogy látta a rablást megelőzően az egyik férfit, rossz érzése támadt és bár elindult a bankfiókba, végül nem ment be, mert az volt az érzése, hogy követik. Elmondta: hallottak kiabálást, majd szirénázást, de akkor nem tulajdonítottak neki nagy jelentőséget.

Az eljáró bíró valamennyi megjelent tanúval közölte: nemcsak Weiszdorn ügyében, hanem Kaiser Ede perújítási eljárásában is meg kell jelenniük tanúként, Hajdú László büntetőperében azonban ettől el tudnak tekinteni.
A tanúknak, akik a nyomozás és a korábbi eljárások során is többször vallomást kellett tenniük, azért kell ismét tanúskodniuk, mert a móri bűncselekménnyel összefüggésben jelenleg három különböző eljárás is folyamatban van a Fővárosi Ítélőtáblán. Mindhárom eljárást ugyanaz a tanács tárgyalja.

A 2002. május 9-én elkövetett, nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás ügyében korábban Kaiser Edét mondta ki bűnösnek a bíróság, társaként Hajdú Lászlót hozták összefüggésbe a bűncselekménnyel. Kaiser Ede perújítási eljárását, illetve Hajdú László más, Kaiser Edével együtt elkövetett rablások miatti megismételt eljárását szintén a móri pert tárgyaló tanács tárgyalja másodfokon a következő hetekben.

A per a délután folyamán szakértők meghallgatásával folytatódik, Weiszdorn Róbert ügyében az előzetes tervek alapján egy hét múlva hirdeti ki ítéletét a táblabíróság.

Olvasóink írták

  • 1. Lupo 2010. november 18. 14:57
    „Vicc....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétmillióval távozott a kaszinóból a fegyveres rabló

Kirabolta egy álarcos, fegyveres férfi Esztergomban csütörtökön hajnali öt órakor a Széchenyi téri kaszinót. Tovább olvasom