Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 11°C | 24°C Még több cikk.

Szombathelyen is rövidhullámon szól a Magyar Katolikus Rádió

Szeptember elsejétől Szombathelyen és környékén is rövidhullámú frekvencián fogható az adás.

Budapest és Székesfehérvár után szeptember elsejétől Szombathelyen és környékén is rövidhullámú frekvencián fogható a Magyar Katolikus Rádió adása - jelentette be csütörtökön Veres András szombathelyi megyés püspök és Spányi Antal székesfehérvári püspök, a Magyar Katolikus Rádió vezérigazgatója.

A január közepéig országos közműsor-szolgáltatóként működő rádió a középhullámú sugárzás megszűnése után URH frekvencián szeretné adásait tovább sugározni több vidéki városban is, ám ez egy hosszabb építkezés lesz - mondta Spányi Antal a szombathelyi közös sajtótájékoztatón.

Emlékeztetett, hogy az ország egészét lefedő és a határon túlra is eljutó középhullámú adás azért szűnt meg, mert a katolikus egyház nem tudta finanszírozni annak magas költségét.

A katolikus egyház küldetése nem korlátozódik csupán a hitéletre, az egyháznak "van üzenete, mondanivalója, szava", ezért megpróbálja az embereket elérni, ennek egyik fontos eszköze a katolikus rádió - hangoztatta.

A Magyar Katolikus Rádió nem kizárólag vallási műsorokat kíván sugározni, közösségi rádióként működik, amelynek feladata, hogy az élet minden területéről tudósítson. Elsősorban a mindennapok kedvező jelenségeiről akarnak ugyanakkor beszámolni, ez segíthet a felemelkedésben - mondta Spányi Antal.

Szombathelyen a 107,4-es URH frekvencián szólalt meg a Magyar Katolikus Rádió adása, melynek műsoraiból naponta hat órát helyben készítenek, de hasonlóan a székesfehérvári adáshoz, Budapestről sugároznak - mondta el Radetzky András, a rádió vezérigazgató-helyettese.

A hálózatszerű rövidhullámú sugárzás lehetőséget kínál arra, hogy a katolikus rádió adásait jobban helyivé tegyék, közelebb hozzák a hallgatókhoz, így abban nagyobb arányban lesznek majd helyi hírek, helyi magazinok, de hallható lesz mindaz, amit a rádió hallgatói megszoktak, így minden nap közvetítenek például szentmisét is.

Veres András szombathelyi megyés püspök a sajtótájékoztatón elmondta: fontosnak tartja, hogy a Magyar Katolikus Rádió adása ismét hallható lesz Szombathelyen, és reményét fejezte ki, hogy azt belátható időn belül ismét fogni tudják majd az egyházmegye nagy részében is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cozma-ügy: feladta magát Pál Gábor

Védője szerint Pál "óriási hibát" követett el azzal, hogy elmenekült az őt letartóztatni szándékozó rendőrök elől. Tovább olvasom