Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

Szentgotthárd: 350 milliós hiánycél 2011-re

Idén 350 millió forint lehet a város költségvetésének hiánya. A képviselőtestületi ülésen a polgármesteri hivatal bérkiadásait is csökkentenék.

Huszár Gábor polgármester a költségvetés tárgyalása előtt prezentáción szemléltette a város elmúlt évi gazdálkodását, jövőbeni lehetőségeit céljait. Ez alapján a testület határozott, hogy ebben az évben 350 millió Ft lehet a város költségvetésének hiánya. Ehhez több javaslatot is beépítenek majd a jövő hónapban elfogadásra kerülő koncepcióba - számolt be a gotthardtv.hu.

Így a Gotthárd televízió önkormányzati ingatlanokat érintő használati és bérleti díjait vizsgálják. A nyelvpótlék visszavonását, a takarítószemélyzet újbóli intézményi foglalkoztatását és a SZOI-ban a túlórapótlék csökkentését is felülvizsgálják. A polgármesteri hivatal bérkiadásait is csökkentenék. A beépítetlen telkek után adó kivetését, a közvilágítás este 11 óra utáni csökkentését és a fizetőparkolás kiterjesztését is tervezik.

Dr. Reisinger Richárd alpolgármester javaslata alapján a testület elrendelte a külső fürdőfejlesztés felülvizsgálatát.

A Szentgotthárdi Oktatási Intézmény utóellenőrzése kapcsán felhívták az intézményvezető figyelmét, hogy a megállapított hiányosságokat február 15-éig pótolja.

A Farkasfa ivóvízminőség javítására elnyert pályázata szerint a testület vállalta, hogy a város egészére egységes díjképzést alkalmaz.

Módosították a temetőkről és temetkezésekről szóló rendeletet is. Ez alapján többek között a temetkezési szolgáltatást végző vállalkozók kötelesek megállapodást kötni a temető üzemeltetőjével.

Több ingatlan értékesítéséről, bérbeadásáról is döntöttek.

Elfogadták a fürdő átvilágításáról tavaly ősszel készült beszámolót.

Hosszasan tárgyalták a Pannon Kapu Kulturális Egyesület gazdálkodásának átfogó ellenőrzéséről szóló beszámolót. Ebben többek között megállapították, hogy az egyesület az önkormányzati forrásokat, illetve az önkormányzati ingatlanok ingyenes hasznosításából eredő bevételeket több esetben súlyosan pazarló, felelőtlen módon használta fel. A további együttműködésről a februári testületi ülésen döntenek a képviselők - írta a portál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégis bűzlik: Ki vitt trágyát Csörötnekre?

Nem történt környezetszennyezés Csörötneken, ahol trágyát pakoltak le a település belterületén… Tovább olvasom