Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 13°C Még több cikk.

Szent-Györgyisek estje iskolájukért - fotók

Szomorú és elgondolkodtató a Szent-Györgyis diákok helyzete, akiknek iskolája vélhetően a következő tanévben beolvad Szombathely többi oktatási intézményébe.

Április 26-án este a Szent-Györgyi Albert Középiskola diákjai mutatkoztak be a Cafe Frei-ben. Az iskola dráma- és médiatagozatos hallgatói csillogtatták meg tehetségüket versek, felolvasások, kisfilmek és fotók közvetítésével. Az estet a fiatalok saját maguk szervezték, hogy ezzel is felhívják a döntéshozók figyelmét iskolájukban folyó színvonalas oktatásra, és tegyenek valamit az intézmény megmentésére - írja a vaskarika.hu.

Szent-Györgyisek estje iskolájukért. Fotók: vaskarika.hu

Szomorú és elgondolkodtató a Szent-Györgyis diákok helyzete, akiknek sulija - ha a csillagok helyi konstellációja nem változik - vélhetően a következő tanévben be fog olvadni Szombathely többi oktatási intézményébe. A pénzügyi helyzet ismeretében - ha az íróasztal mögött csak a számokat nézzük - a döntés ésszerűnek tűnik. De a számok mögött sorsok állnak. A diákok - legfőképp a végzősök - és a pedagógusok életében mindenképpen megrázkódtatást fog a döntés okozni. Meg kell tanulniuk feldolgozni, hogy mára már nemcsak olyan jelzős szerkezet nem létezik, hogy „biztos munkahely", hanem a „stabil iskola" sem. Az alacsony gyermeklélekszám miatt a bezárásra ítélt falusi általános iskolák után a városi középiskolákat is elérte ez a folyamat.

A teljes cikk és további képek >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lajta emlékév Komáromban

A komáromi Monostori erődben tartott szerdai konferenciával kezdetét vette a Lajta emlékév, amelyet… Tovább olvasom