Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Személyeskedés és parttalan vita az esztergomi képviselő-testület ülésén

Csaknem kétórás, napirend előtti, személyeskedő vitával kezdődött meg csütörtök este az esztergomi képviselő-testület ülése, ezt követően a válságköltségvetés fideszes többségű testület által készített változatát fogadták el, a polgármester javaslatával szemben.

Az ülés megkezdése után az egyik fideszes képviselő arra kérte Tétényi Éva független polgármestert, hogy zárassa be a tanácsterem ablakait, mert az érdemi munkát zavarja a téren összegyűlt mintegy hatszáz ember pfújolása, a Fidesz-ellenes bekiabálások. Mivel a polgármester erre nem volt hajlandó, ő maga csukta be az ablakokat.
"Több száz polgármester és Tarlós István ilyen hülyeséget nem csinált, hogy csődbe vitte a várost" - jelentette ki a vitában a Fidesz helyi frakcióvezetője, Steindl Balázs, majd elmondta, hogy szerinte több száz olyan város van az országban, ahol van 90 napon túli tartozás, mégsem indítottak adósságrendezési eljárást.
Tétényi Éva polgármester kikérte magának a hozzászólást és úgy fogalmazott: "ezt a hangot Meggyes Tamás volt polgármestertől már megszoktam és elnézem, mert neki már mindegy. De öntől mint fiatalembertől nem fogadom el. Kérem, szedje össze magát"!
A képviselők a napirend előtti vita után elfogadták, hogy tárgyalnak a válságköltségvetés elfogadásáról, de egy óra elteltével sem született döntés.
A Fidesz képviselői amellett érveltek, hogy ezt a tervezetet az adósságrendezési biztos elfogadta. Tétényi Éva és az ellenzéki képviselők pedig arra mutattak rá, hogy sok területre nem fordít elegendő összeget a tervezet, ezért a lakosság közérzetét rontják az intézkedések.

Olvasóink írták

  • 1. egyharmad 2011. január 24. 17:38
    „az egyik fideszes képviselő arra kérte Tétényi Éva független polgármestert, hogy zárassa be a tanácsterem ablakait, mert az érdemi munkát zavarja a téren összegyűlt mintegy hatszáz ember pfújolása, a Fidesz-ellenes bekiabálások.

    "csak 600" ! nem sok. Igaz, ez meg "csak" a Kezdet!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hajnalban tört be a pizzériába

Betörte az ablakot, így jutott be egy soproni pizzériába egy bakonycsernyei férfi, de a rendőrök a… Tovább olvasom