Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Száztíz házban nincs gáz Devecserben

Mintegy száztíz ingatlanon nincs gáz, csőtörés miatt két utcában nincs ivóvíz az iszappal elöntött Devecserben, öt ház összedőlt - tájékoztatta Toldi Tamás polgármester szerda este az MTI-t.
Az ivóvízvezeték akkor repedt meg, amikor azt visszakötötték a hálózatra. A tíz házat érintő csőtörés elhárításán jelenleg is dolgoznak.

Az ingatlanokba a mentesítő munkák befejezése után folyamatosan kötik vissza a gázszolgáltatást, a szolgáltató a javításokat saját költségén végzi - mondta a polgármester. Mint hozzátette: a fő problémát az okozza, hogy a vörösiszap beszivárgott a gázkonvektorokba, amelyeket mielőbb ki kell tisztítani.

Az iszapmentesítést a településen este tíz óráig végzik a katasztrófavédelem szakemberei. A munka a polgármester szerint várhatóan több hetet vesz még igénybe. Az utcák, a járdák tisztítása megkezdődött, de az iszappal elöntött tizenkilenc utcából kettő még járhatatlan.

Mivel sok téves információ terjed a helyiek körében, minden nap lakossági fórumot terveznek tartani - mondta Toldi Tamás.

A katasztrófát követő második napon, szerdán már volt oktatás az iskolában, s az óvodában is fogadták a gyerekeket. A biztosítótársaságok csütörtök reggel kezdik meg a károk felmérését - közölte a polgármester.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iszapömlés - Polgármester: felrobbant a térség időzített bombája

Felrobbant a térség időzített bombája, amelynek közelében már hosszú évtizedek óta él több ezer… Tovább olvasom