Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Százmilliós felújítás a szombathelyi Premontrei Gimnáziumban

Megújult a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium épületszerkezete és fűtési rendszere.

Megújult a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium épületszerkezete és fűtési rendszere a Környezet és Energia Operatív Program keretében, csaknem 100 millió forintos uniós és hazai támogatás felhasználásával - közölte az MTI-vel az Energia Nonprofit Kft.

A kivitelezési munkák határidőre befejeződtek, így a most következő fűtési időszakban már jelentős mértékű energiamegtakarítást érnek el, csökken az intézmény fenntartási költsége.

Fazakas Zoltán Márton kormányzó perjel, prelátus a kedvezményezett képviselője nyújtott tájékoztatást a pályázat szakmai tartalmáról, az energetikai korszerűsítés megvalósításáról.

A folyamatosan növekvő energetikai költségek az elmúlt években egyre súlyosabb terhet jelentettek a fenntartó, a Csornai Premontrei Prépostság számára, ezért szakemberek bevonásával megvizsgálták a racionalizálás lehetőségeit - mondta. A Környezet és Energia Operatív Program keretén belül meghirdetett Épületenergetikai fejlesztések című felhívás optimális feltételeket biztosított a probléma gyors megoldására. A pályázat benyújtását követően rövid időn belül megszületett a döntés, hogy a projekt megvalósításához csaknem 100 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapnak, melynek 85 százaléka uniós forrásból, 15 százaléka a magyar központi költségvetéséből származik.

A beruházás a gimnázium egészét érintette, ezért a támogatási szerződés májusi aláírása után azonnal meg kellett kezdeni a munkát ahhoz, hogy a tanév kezdetére befejeződjenek. Az új épületrész homlokzata esztétikus megjelenést kapott, harmonikusan illeszkedik a helyi védelem alatt álló régebbi szárnyhoz. A teljes épületegyüttesben kicserélték a nyílászárókat és elvégezték a hőszigetelést. Korszerű, energiatakarékos kazánokat és melegvíztárolót szereltek fel, továbbá az elhasználódott vezetékek és radiátorok helyére is újak kerültek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyszabású tervek készültek az őrségi erdők védelmében

A projekt részeként megtervezték a Nádasd-szőcei-fennsík vízháztartásának, a tőzegmohás lápoknak és… Tovább olvasom