Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Százharminc milliós turisztikai fejlesztés Bükfürdőn

Több mint 130 millió forint értékű turisztikai fejlesztést hajt végre két év alatt a Bükfürdői Turisztikai Egyesület, a beruházások megvalósításához a csaknem 100 millió forintos támogatást nyertek el.

A Bükfürdői Turisztikai Egyesületet helyi turisztikai szolgáltatók hozták létre azzal a céllal, hogy önmaguk szabják meg az idegenforgalmi vonzerőt növelő turisztikai fejlesztések irányát, illetve a fejlesztéseket maguk hajtsák végre - mondta Balogh Károly.

Hozzáfűzte: a civil szervezetnek a települési önkormányzat is tagja, jelentős, mintegy 50 millió forintnyi éves tagdíj befizetésével támogatja az egyesületet, de a célok meghatározását a helyi szakemberekre bízza.
A saját erőnek és a pályázati támogatásnak köszönhetően egy több mint kilencven projektelemből álló program megvalósítását kezdték meg. Ennek részeként új információs iroda nyílik meg a Büki Gyógyfürdőben, két helyen is kerékpárkölcsönzőt nyitnak a fürdővárosban, ahol 400 jó minőségű kerékpárt bérelhetnek a vendégek, felújítják a helyi tekepályát, felnőtt játszóteret, petanque pályát alakítanak ki egy parkban - sorolta Balogh Károly.

Egységesítik a büki és bükfürdői turisztikai szolgáltatók arculatát, közös marketing stratégiát dolgoznak ki számukra, biztosítják a kiállításokon és vásárokon való hatékonyabb részvételüket, turisztikai célú kiadványokat készítenek és adnak ki, öt nyelven jelentetnek meg például szállás katalógust és szintén öt nyelven a települést bemutató kiadványt szerkesztenek, ezen kívül az egyesület működteti a helyi Turinform irodát is - folytatta az egyesület titkára.

A vasi fürdőváros idegenforgalmi vonzerejét növelheti egy sportesemény is, Szombathelyről ugyanis Bükfürdőre került át a Magyar Rally bajnokság futama, amelyet az idén a hivatalos rendezvénynaptártól eltérően június 18-án tartanak meg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cozma-ügy - A Veszprém megyei és városi bírók kizárását kérték

A Cozma-ügy tárgyalásából a Veszprém megyei és városi bírók kizárását kérte két, az ügyben védőként… Tovább olvasom