Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Szakmunkásképzős diákok verték meg pénteken a Premontrei gimnazistáit

Szakmunkásképzőbe járó diákok verték meg péntek délelőtt a szombathelyi Premontrei Gimnázium előzőleg Cooper-tesztet futó diákjait, a támadókat még aznap elfogták a rendőrök; a városban elterjedt szóbeszéddel ellentétben az esetnek nincs semmiféle rasszista motívuma - közölte Hollósi Gábor, Szombathely rendőrkapitánya hétfőn.

A testnevelés órán résztvevő diákok a teszt kijelölt útvonalát követve az Antall József téren elfutottak a nyolctagú társaság mellett, amelynek néhány tagja úgy vélte, "gúnyos pillantásokat" vetettek rájuk, sőt azt is feltételezték, noha hallani nem hallották, hogy sértő megjegyzéseket tettek - mondta a rendőrkapitány a sajtótájékoztatón.

A szakmunkásképzőbe járó fiatalok közül négyen a gimnáziumba visszatérő diákok után eredtek és három, társaitól leszakadó diákot egy parkolóban utolértek.

"Ti csicskák, mit néztek ránk, mit feszítetek!" - mondatok kíséretében előbb lökdösődni, majd verekedni, rugdosódni kezdtek - ismertette a történteket Horváth András, a kapitányság felderítő alosztályának vezetője.

A három gimnazista megsérült, egyikük, aki a földre került, a rúgások következtében eszméletét is elvesztette, ő később kórházi kezelésre szorult - fűzte hozzá az alezredes.

Amint arról beszámoltunk, az esetről a gimnázium igazgatónője tett azonnali bejelentést, a rendőrség pedig nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást. Az inzultust elszenvedett diákok erősebbnek, magasabbnak írták le támadóikat, de kiderült, hogy a járőrök néhány órával korábban már igazoltattak egy fiatalokból álló társaságot, amelynek egyik tagja a leírásukban is szereplő melírozott hajú lány volt.

Rövid idő alatt sikerült megtalálni és elfogni a gyanúsítottakat, majd kezdeményezték előzetes letartóztatásukat is, amelyet az ügyészség nem tartott indokoltnak, így szabadlábon védekezhetnek. A garázdasággal, súlyos testi sértéssel gyanúsított, a verekedés napján iskolájukat éppen elkerülő diákok büntetlen előéletűek, de egyikük ellen, hasonló verekedés miatt, az ügyészség korábban már vádat emelt - tájékoztatott Horváth András.

Olvasóink írták

 • 2. vonLichthofen 2011. május 25. 15:36
  „Ez egy ilyen ország.
  Először leirják az igazságot, hogy a banditák cigányok voltak, aztán elkezdik mentegetni őket. Csak találgatni tudom, hogy miért.
  Talán mert a szenvedő alanyok " csak" egy katolikus iskola diákjai voltak?
  Az hogy a brigantikat szakmunkástanulóknak nevezik attól még maradnak vérengző vadállatok, a szakmunkástanulás ténye nem változtat azon, hogy két magyar fiatalt kórházba kellett szállitani a cigányok barbarizmusa miatt.
  Ugyanakkor, ha most minden cigány rablót, bűnelkövetőt, láblevágót szakmunkástanulónak neveznek cigány helyett akkor hamarosan be fogják tiltani a szakmunkástanuló szót is.
  Mi indokolná az ügyész szerint az őrizetbevételt? Ha legalább hárman meghalnak?
  Tudja valaki az ügyész nevét - csak kiváncsiságból kérdezem.”
 • 1. duc_de_Orbieu 2011. május 24. 00:08
  „Cigányok voltak akik megverték a gimnazistákat. Már csak azért is, mert megkezdődött a tettesek mosdatása. Idézem a cikkből:

  A testnevelés órán résztvevő diákok a teszt kijelölt útvonalát követve az Antall József téren elfutottak a nyolctagú társaság mellett, amelynek néhány tagja úgy vélte, "gúnyos pillantásokat" vetettek rájuk, sőt azt is feltételezték, noha hallani nem hallották, hogy sértő megjegyzéseket tettek - mondta a rendőrkapitány a sajtótájékoztatón.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A székesfehérvári kollégium bezárása ellen tiltakoznak

Az MSZP szerint elfogadhatatlan, hogy a város fideszes vezetése megszüntesse a székesfehérvári Nemes… Tovább olvasom