Kisalföld logö

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

Sopronban havazott, viharos szél tombol a Dunántúlon

A gyorsforgalmi, fő- és mellékutak burkolata általában sónedves a megyében, az alsóbbrendű utak egy része szakaszosan gyengén hókásás.13.23 - A soproni Makó utcai parkolóban bizony nehéz lesz olyan helyet találni, ahol az autóból kilépve nem ázik be a lábbeli...
 
Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító


13.15 - Duna vonalától nyugatra többfelé fúj viharos északi, északnyugati szél, az Időkép Fonyódon elhelyezett másodperces szélmérője az elmúlt órában 92 km/órás lökést regisztrált. Az Időkép széltérképe >>

13.10 -   Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:   
 
A szerdai csapadékos idő után éjszaka nyugaton megszűnik a  csapadék, és egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, foltokban  köd képződik. Északkeleten, keleten azonban jobbára borult marad az  ég, és arrafelé még több helyen várható eső, esetleg havas eső. 

Csütörtökön továbbra is az északkeleti megyékben lesznek tartósan  borult tájak, ott néhol gyenge eső, havas eső is előfordulhat.  Másutt többnyire napos, csapadékmentes időre van kilátás. Az északi,  északnyugati szelet kezdetben a nyugati megyékben olykor viharos  széllökések kísérik, majd éjszaka ott is mérséklődik a légmozgás.  Csütörtökön az Északi-középhegység kivételével megélénkül, a  Kisalföldön időnként megerősödik a déli, délnyugati szél.  
   
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2, +4 fok  között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon -3, -5 fok valószínű.  
   
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 5, 12 fok között  várható, délen lesz az enyhébb idő. 

11.50 - Reggel készítettem egy felvételt a soproni közlekedési viszonyokról. Érdekesség a videó végén: hány autó megy át a piroson az Erzsébet-kertnél? - írta olvasó-tudósítónk, Németh Tamás. A megfejtés itt:

11.00 - Győr-Moson-Sopron megyében a fertőszentmiklósi és csornai üzemmérnökségünk területén havazás kezdődött a reggeli órákban. Az érintett térségekben jelenleg 8 munkagépünk dolgozik a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon. A gyorsforgalmi, fő- és mellékutak burkolata általában sónedves, az alsóbbrendű utak egy része szakaszosan gyengén hókásás.

A megye többi területén vizes a burkolat. Balesetről eddig nem kaptunk bejelentést. Ugyanakkor kérjük, hogy az autósok fokozott óvatossággal vezessenek! - tájékoztatta a kisalfold.hu-t Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Zrt. kommunikációs osztályvezetője.


10.29 - Vas megyében az árvíz-belvíz helyzet miatt február 10-én 18 óra 20 perckor a Magyar Közút Nonprofit Zrt. lezárta a Molnaszecsőd és Döröske közötti mellékút 3,2 kilométeres szakaszát, ez a korlátozás továbbra is érvényben van. Szerdán 10 órától pedig a 8-as főút két, Szentgotthárdhoz közeli részén 40 kilométer/órás sebességkorlátozást vezettek be - tájékoztatott az Útinform.


10.25 - Kapuváron már a hótoló is az utakon:

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító


10.12 - Videónk is van Sopronból:

˝Sajnos a kamera nem adja vissza a hatalmas hópihék gyönyörű látványát. Most már majdnem elolvadt az egész, tiszta latyak minden˝ - tette hozzá olvasó-tudósítónk, a videó készítője.

Várjuk Olvasóink képeit, beszámolóit havazásról, nagy esőről ide: tudosito@kisalfold.hu

10.04 - Így esik a hó Fertőszentmiklóson:


Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító


9.50 - Soproni havazásról küldött fotókat olvasó-tudósítónk.


Havazás Sopronban - 2014. február. Fotók: Adorján Attila


8.55 - Fertőszentmiklóson szakad a hó - írta olvasónk a kisalfold.hu-nak a Facebookon, fotót is küldött:

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító/Cseh Zoltán

Várjuk Olvasóink képeit, beszámolóit havazásról, nagy esőről ide: tudosito@kisalfold.hu  


8.09 - Sopronban havazik, ezt mutatja az Időkép térképe:

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

6.45 - A Dunántúlon sokfelé valószínű csapadék; eső, havas eső, a hegyekben havazás egyaránt előfordulhat, a Bakonyban akár 5-10 cm hó is hullhat - írta a met.hu.

Eközben a Dunától keletre csak elszórtan lehet eső, zápor, esetleg zivatar. Délnyugaton jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. A Dunántúlon az északi, északnyugati, az Alföldön a déli szél erősödik meg többfelé, nyugaton helyenként viharos széllökések is előfordulhatnak.

Szerda 6.40 - Esik az eső a Dunántúl nyugati területein, Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala és Veszprém megye nagy részén, valamint keleten Nógrád megyében. Enyhe a reggel, mindenhol fagypont feletti a hőmérséklet - írta az útinform.

A fő- és alsóbbrendű úthálózat az ország nagy részén vizes, csak a Tiszántúlon száraz az utak burkolata.

Az autópályák burkolata is vizes vagy sónedves.

Néhány helyen elszórtan párás a levegő, Tamási környékén közepes (100–300 m) a látótávolság. Gyenge a légmozgás, vagy szélcsend van.

21.00 - Több megyében viharos szélre és sok esőre figyelmeztetnek

Több nyugat-dunántúli megyére a várható viharos szél és jelentős mennyiségű eső miatt is figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a várható viharos szél miatt hét megyére -Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Ezeken a területeken a legerősebb széllökések az óránkénti 70 kilométeres sebességet is meghaladhatják. Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére a jelentős mennyiségű eső miatt is figyelmeztetést adtak ki. Ezekben a megyékben 24 óra alatt több mint 20 milliméternyi eső is hullhat. A meteorológiai szolgálat azt írta: a Dunántúli-középhegység térségében és Nyugat-Dunántúlon szerda délelőttől viharossá fokozódik a szél. Estétől viszont nyugaton már mérséklődik a légmozgás. Emellett szerda reggeltől nyugaton helyenként, majd délutánra a Dunántúlon több helyen is az eső havas esőbe válthat.

A magasabban fekvő területeken havazás is lehet. Síkvidéken kevésbé várható megmaradó hó, de a Dunántúli-középhegység térségében - 300 méter feletti területeken – 5-10 centiméternyi hó is hullhat. Szerda délután az ország délkeleti felén az eső, zápor mellett esetleg egy-egy helyen zivatar is lehet – tették hozzá. Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet plusz 1 és plusz 6 Celsius-fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet a Dunántúlon plusz 2 és plusz 7, keleten 9 és 17 fok között alakul.

15.40

A kiöntött Rába és Csörnöc patak miatt árvíz borítja a Molnaszecsőd-Döröske közötti utat, Döröske határában. Az utóbbi napok enyhe időjárása miatt erős hóolvadás indult meg a Rába vízgyűjtőjén, ezért kisebb árhullám vonul végig a folyó Vas megyei szakaszán.


Árhullám vonul végig a Rábán. Fotó: MTI14.00Várható időjárás szerda estig:

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak keleten,  délkeleten vékonyodik, szakadozik fel időnként a felhőzet. Reggelig  a Dunántúlon és északon többfelé, keleten, délkeleten helyenként  várható eső, záporeső.

Szerdán a Dunántúlon több helyen várható  csapadék; eső, havas eső, a hegyekben havazás egyaránt előfordulhat,  a Bakonyban átmenetileg 5-10 cm hó is kialakulhat, másutt csak néhol  lehet eső, záporeső. Szerda estig főként délnyugaton jelentős  mennyiségű csapadék is lehullhat.

Kedden a Dunántúlon élénk, szerdán  többfelé erős, helyenként viharos lesz az északnyugati, északi szél.  Az Alföldön pedig a déli szél kedden helyenként megélénkül, szerdán  meg is erősödik.  
   
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között  valószínű.  
   
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán a Dunántúlon 2 és 7,  keleten 9 és 17 fok között alakul.

11.36 - Az utóbbi  napok enyhe időjárása miatt erős hóolvadás indult meg a Rába  vízgyűjtőjén, ezért kisebb árhullám vonul végig a folyó Vas megyei  szakaszán - közölte az MTI-vel a Vas Megyei Katasztrófavédelmi  Igazgatóság szóvivője kedden.   

Balogh Nikoletta tájékoztatása szerint a Nyugat-dunántúli  Vízügyi Igazgatóság a folyón jelenleg első fokú árvízvédelmi  készültséget tart fenn, Szentgotthárdnál 250 centiméteres  vízállással, Körmendnél pedig az éjszaka 381centiméterrel tetőzött a  folyó, azóta pedig lassú apadásnak indult.  
   
A katasztrófavédelmi szóvivő szerint a sárvári szakaszon  jelenleg is árad a folyó, itt a következő órákban völgyi elöntésekre lehet számítani.  
   
Hétfőn a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vízátfolyások miatt lezárta  a Pinkamindszent és az országhatár közötti alsórendű utat, amelyen a  kataszrófavédelmi szóvivő közleménye szerint kedd hajnaltól már  félpályán megindulhatott a közlekedés.   
   
A közútkezelő tájékoztatása szerint továbbra is le van zárva  viszont a Molnaszecsőd-Döröske közötti, szintén alsórendű út.

9.00 - A Dunántúlon Fejér, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Vas és Somogy megyében, míga Duna vonalától keletre pedig az északi és középső megyékben szinte mindenhol esik az eső, így az autópályák, a fő- és alsóbbrendű úthálózat burkolata országszerte vizes, nedves.
A hőmérséklet országszerte fagypont feletti, többnyire 5-8 fokot jeleznek.

Kielégítőek a látási viszonyok, mindössze Esztergom, Monor és Fertőszentmiklós környékén párás a levegő.

Kedd - 8.50 - Belvíz miatt zártak le utakat >>

Kedd - 8.00 - Napközben főleg az Alföldön hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, és legfeljebb elszórtan alakulnak ki záporok - írta a met.hu.

Ugyanakkor a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében nagyrészt borult idő várható ismétlődő esővel.

A Dunántúlon megélénkül az északnyugati, az Alföldön olykor megerősödik a déli, délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet északnyugaton és az Északi-középhegység térségében 6 és 10, másutt 11 és 17 fok között várható, de a Dél-Alföldön ennél is melegebb lehet.

Késő estére többnyire 3, 10 fok közé hűl le a levegő.

16.00 -  Délnyugat felől tovább növekszik a fátyolfelhőzet, amely a  délután második felétől egyre többfelé meg is vastagszik, estére  nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Éjszaka főként a  Dunántúlon és az északi, északkeleti területeken számíthatunk esőre az OMSZ előrejelzése szerint. 

Kedden északnyugaton, illetve az Északi-középhegység térségében  borult idő várható ismétlődő esővel. A Dél-Dunántúlon és az Alföldön  szakadozott lesz a felhőzet, hosszabb-rövidebb időszakokra a nap is  kisüt, elszórtan alakulnak ki záporok.  
   
A déli, délkeleti szél hétfőn az Észak-Dunántúlon, kedden az  Alföldön időnként megerősödik. A Dunántúlon kedden viszont megélénkülő északnyugati szélre számíthatunk.  
   
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul.  
   
A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden északnyugaton és az  Északi-középhegység térségében 6 és 10, másutt általában 11 és 17  fok között várható, de a Dél-Alföldön ennél is melegebb lehet. 


13.30 - Délnyugat felől tovább növekszik a fátyolfelhőzet, amely délután egyre többfelé meg is vastagszik, estére nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Éjszaka főként a Dunántúlon és az északi, északkeleti területeken számíthatunk esőre.

A déli, délkeleti szél az Észak-Dunántúlon időnként megerősödik. A hőmérséklet kora délután többnyire 8 és 12, késő este 3 és 8 fok között várható - írta a met.hu.

10.15 - Kérdésünkre a GYŐR-SZOL Zrt. munkatársa elmondta, "hétfőn reggel hat óra előtt megkezdték a társaság kezelésébe tartozó hidak, alul- és felüljárók helyenkénti síkosság mentesítését, ahol a nulla fok alatti hőmérséklet miatt lefagyások alakultak ki. Győr belvárosában az indokolt helyeken szintén reggel kezdődött a szóróanyag kijuttatása."

8.00 - Győrben olvasóink jelezték, hogy a városban több helyen beállt a forgalom. A mellékutak reggel csúsztak.

Hétfő 6.40 - Az északkeleti határszélen is lassan eláll az eső, az ország nagy részén több órára kisüt a nap. A déli óráktól délnyugat felől ismét növekedni kezd a felhőzet, de estig a Dunától keletre még inkább csak fátyolfelhők lesznek az égen.

Az útinform Az 5.30 óráig beérkezett jelentése

Csapadékmentes az idő, az észak-keleti országrészben helyenként esik vagy szemerkél az eső. A hőmérséklet többnyire 0 C fok feletti, de a Dunántúlon fagypont alatt van.

Az autópályák és főutak vizesek, nedvesek, a 83-as főúton Pápa környékén, a 8-as főúton Veszprém közelében, valamint a 710-es főúton Tapolca térségében jeges szakaszokra kell számítani.

A mellékutak Mosonmagyaróvár, Zalaegerszeg és Keszthely környékén, a Bakonyban, a Balaton-felvidéken sokfelé jegesek síkosak. Deresedés miatt szórják a burkolatot Szombathely és Lenti környékén, vezessenek óvatosan.

A látási viszonyok általában jók, elszórtan párás a levegő. Ködfoltok miatt Nyírbátor térségében 100 és 300 m között változik a látótávolság.

Késő estétől a Dunántúlon, majd északon ismét eleredhet az eső. Napközben sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik a délire, délkeletire forduló szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8, 12 fok között alakul, késő este 3, 8 fok közé hűl a levegő.

15.00 - A jövő héten folytatódik a borús és enyhe idő

A jövő héten is többnyire felhős lesz az ég, többfelé várható eső. A szél is többször megélénkülhet, helyenként meg is erősödhet. Komoly hidegre nem kell készülni, nappal 10 Celsius-fok körüli maximumok lehetnek, helyenként akár 16 fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi, az MTI-hez eljuttatott országos középtávú előrejelzéséből.

Hétfő reggel még északkeleten, keleten több lehet a felhő, kisebb eső is előfordulhat, majd ott is több órára kisüt a nap. Késő estétől a Dunántúlon lehet ismét eső.

A szél többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 4 fok között alakul, keleten lesz az enyhébb idő. A legmagasabb hőmérséklet plusz 8 és plusz 12 fok között alakul. Kedden nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, némi napsütésre csak délelőtt a Dél-Alföldön lehet számítani és sokfelé várható eső. A leghidegebb órákban plusz 1 és plusz 6 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben általában 8-13 fokig melegszik a levegő, de a Dél-Alföldön 14-16 fok is lehet. Szerdán is jobbára erősen felhős lesz az ég, a nap második felében nyugaton süthet ki a nap. Keleten még többfelé várható eső, zápor, estére szűnik meg a csapadék.

A minimumhőmérséklet 0 és plusz 5, a maximumhőmérséklet plusz 5 és 10 fok között valószínű. Csütörtökön már mindenütt kisüt a nap és legfeljebb néhol lehet jelentéktelen eső. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 2 fok, napközben plusz 5 és plusz 10 fok között alakul a hőmérséklet. Pénteken is hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, elszórtan lehet kisebb eső. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 7 és plusz 13 fok között alakul.

Szombaton változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, helyenként északon lehet kisebb eső. A minimumhőmérséklet plusz 1 és plusz 6 fok között valószínű, a nappali maximumok várhatóan plusz 11 és 16 fok között alakulnak, de északkeleten csupán 10 fok körüli lesz a hőmérséklet.

Vasárnap erősen felhős lesz az ég, majd felszakadozik a felhőzet. Több helyen valószínű eső, zápor, a hegyekben havas eső is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet plusz 4 és plusz 9, a legmagasabb hőmérséklet plusz 6 és plusz 12 fok között alakul, de délután varhatóan több fokkal hűvösebb lehet - olvasható az előrejelzésben.

13.00 - A Dunántúlon egyre többfelé esik vagy szemerkél az eső - többek között Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyéből jeleztek eddig csapadékot.

A hőmérséklet jelenleg 6-12 C fok között változik az országban.

10.45 - Esőt és havat is kaphatunk

Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, némi napsütés délután már inkább csak a Tiszántúlon lehet. A Dunántúlon egyre többfelé várható eső, de helyenként másutt is kialakulhat kisebb csapadék. Késő délután, este a Dunántúli-középhegység területén havas eső, havazás is előfordulhat - írta a met.hu

A Dunántúlon kezdetben a délies, majd estefelé az északnyugatira forduló szél lehet olykor erős, másutt legfeljebb élénk lesz a légmozgás. Éjszaka a csapadékzóna a keleti országrész fölé helyeződik.

A csúcshőmérséklet az ország nagy részén 6 és 11 fok között valószínű, de délkeleten ennél kissé melegebb is lehet. A déli óráktól a Dunántúl északi felén már csökken a hőmérséklet. Késő este nyugaton 2, 4, másutt még 5, 9 fokra számíthatunk.

9.00
- Az egész országban 0 C fok fölött van a hőmérséklet.
Esik az eső Szombathely és Körmend környékén.

A fő- és mellékutak burkolata a Dunántúl nagy részén száraz vagy felszáradóban van, de az Őrségben és az Alpokalján még vizes a burkolat. Hasonlóan nedves úthálózatra számíthatnak a Duna mindkét partján, valamint a Dunától keletre eső területeken.

Sűrű köd miatt rosszak a látási viszonyok Nyékládháza körzetében, ahol alig 50 méterre látni.

Párásság és köd nehezíti a közlekedést Nógrád és Heves megye nagy részén, Jászberénynél valamint az északkeleti területeken Putnok, Edelény és Sátoraljaújhely körzetében. A belátható útszakasz hossza ott 100-300 m között változik.

A gyorsforgalmi utak közül az M3-as és az M30-as autópálya mentén haladók számíthatnak korlátozott látási viszonyokra.

Vasárnap 8.00 - Szél a Bakonyban

Az egész országban 0 fok fölött van a hőmérséklet.
Esik az eső Hajdúszoboszló térségében, az M5-ös kiskunfélegyházi szakaszán pedig szemerkél.

A gyorsforgalmi úthálózaton általában sónedves, vizes a burkolat, de felszáradt szakaszokra már lehet számítani az M1-esen Tatabánya és Győr között, az M7-esen a Balatonnál és Zala megyei szakaszon, valamint az M8-ason.

A fő-, és mellékutak burkolata a Dunántúl nagy részén száraz vagy felszáradóban van, a Dunától keletre lévő utak burkolata általában vizes, nedves.

Párásság és köd nehezíti a közlekedést Székesfehérvár környékén, Pest megyében a váci térségben, Nógrád és Heves megye nagy részén valamint az északkeleti területeken. Edelény környékén 100 m alatt van a látótávolság.

Putnok, Szikszó és Nyékládháza térségében a belátható útszakasz hossza 100-300 m között változik.

A gyorsforgalmi utak közül az M3-asról és az M30-asról jeleztek párásságot és ködöt. Az emődi szakaszon szintén 100-300 m között változik a látótávolság.

Élénk a szél a Bakonyban Veszprém környékén, Pápa térségében pedig erősebb széllökésekre is számítani kell - írta a facebook-on az útinform.

16.20 - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: az időjárási helyzet Európában

Kontinensünk nyugati és középső tájai fölött továbbra is többközéppontú ciklon örvénylik, hatására folytatódik a csapadékos, az évszakhoz képest szokatlanul enyhe időjárás. Franciaország, a Benelux-államok és Németország területén például 10 fok fölé melegszik fel délutánra a levegő, de még Svédország déli tájain is 2, 5 fokot mérnek. Keleten ugyanakkor egy nagykiterjedésű anticiklon hatására alacsonyszintű rétegfelhőzet borítja a tájat, eseménytelen arrafelé az időjárás, és a csúcshőmérséklet is csak -5 fok körül változik. Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását a már említett ciklon áramlási rendszere alakítja.

Emiatt továbbra is enyhe levegő áramlik fölénk, vasárnap azonban egy sekély ciklon hatására sokfelé várható csapadék.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig

Nagyrészt borult, északkeleten helyenként tartósan párás, ködös idő lesz, de szombaton előbb a Dunántúlon, majd éjszaka másutt is elvékonyodhat, felszakadozhat a felhőzet. Reggelig keleten elszórtan valószínű eső, majd vasárnap napközben nyugat felől újabb csapadékzóna érkezik. Ezért vasárnap estig összességében ismét sokfelé várható eső, de intenzív csapadékhullás esetén a Bakonyban és délnyugaton a vasárnap délutáni, esti órákban havas eső vagy havazás is előfordulhat.

Szombat estétől a Dunántúl északi felén a délnyugati szél megerősödik, időnként viharossá is fokozódik, majd reggelre mérséklődik a légmozgás.
Vasárnap a szél a Dunántúlon és a Duna mentén fokozatosan északnyugatira fordul, és szélforduláskor erős széllökésekre is számítani kell.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap az ország nagy részén 6 és 11 fok között valószínű, de délkeleten 12, 14, északnyugaton 4, 5 fok is lehet. A déli óráktól a Dunántúl északi felén már csökken a hőmérséklet.

15.00 - Útviszonyok

A Tiszántúlon és az észak-keleti megyékben helyenként még esik vagy szemerkél az eső.

Az autópályák, a fő és mellékutak többnyire vizesek, nedvesek, de a Dunántúlon már száraz szakaszok is előfordulnak.

A Dunántúlon, és az észak-keleti országrészben elszórtan ködös, párás a levegő.

Tiszafüred, Edelény, Szikszó és Miskolc közelében, valamint Vásárosnamény környékén közepesek a látási viszonyok, ott 100 és 300 m között változik a látótávolság - olvasható az útinform tájékoztatójában.

7.15 - Széllökés a megyében: a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.
Előrejelzés

Nagyrészt borult idő lesz, csak délután a Dunántúlon szakadozhat fel helyenként a felhőzet. A déli órákig többfelé, később elsősorban keleten várható további eső. Északkeleten néhol tartósan megmaradhat a köd.

Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de délután a Dunántúlon megélénkül, estétől északnyugaton meg is erősödik a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között várható. Késő estére 2 és 7 fok közé hűl le a levegő - írta a met.hu.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támad a belvíz - Több helyen útzár Vas megyében

Továbbra is teljes az útlezárás Molnaszecsőd és Döröske között. Tovább olvasom