Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Sopronban elindult a digitális műsorszórás

Sopron körzetében is elindult az Antenna Hungária Zrt. digitális földfelszíni műsorszórása.

Sopron körzetében is elindult az Antenna Hungária (AH) Zrt. digitális földfelszíni műsorszórása.

A szolgáltatást - amelyet Sopronban Jean-Francois Fenech AH-vezérigazgató és Fodor Tamás polgármester indított el egy gombnyomással kedden - a jövő hónapban 14 új telephelyről indítja el a társaság, ezzel a lakosság 95 százaléka számára válik elérhetővé a digitális adás.

A Dalos-hegyen elindult szolgáltatás, amelynek jelét egy, a jövő héten üzembe helyezendő relé erősíti majd, kétszázezer ember számára teszi elérhetővé a platformot Sopron körzetében.

Jean-Francois Fenech az eseményen arról beszélt: az elmúlt egy évtizedben jelentős piacvesztést kellett elkönyvelnie a fölfelszíni műsorterjesztésnek, de a "meglehetősen alacsony színvonalú, nem igazán izgalmas" analóg műsorszórást kiváltó digitalizáció megfordítja ezt a folyamatot. Ennek jele, hogy más platformokról is sikerült ügyfeleket átcsábítaniuk.

Fodor Tamás (Fidesz) polgármester az eseményen elmondta: az emberek megszokták, hogy a piacon újonnan megjelenő technológiák drágábbak a korábban alkalmazottaknál, ezért is lényeges fordulat a város televíziózásában, hogy most jobb szolgáltatást olcsóbban érhet el a lakosság.

Olvasóink írták

 • 3. akela4 2010. december 01. 09:12
  „Az előbbi hozzászólásba nem fért bele, de a HD felbontású adásokhoz lenne fotóm is, amivel etetnek bennünket!
  A hozzászóláshoz nem lehet mellékelni!
  A Soproni regionális adás hangja pedig egyenesen kritikán aluli, mert a hebegést és a kimaradást még mindíg nem sikerűlt megszüntetni, pedig a hiba már több, mint egy éves!
  Gratulálok a szakembereknek!
  Mielőtt vételoldali problémára hivatkoznának, mejegyzem, hogy a hiba kizárólag csak a regionális adás adások idején jelentkezik, ami kizárja a vételoldali hibát!”
 • 2. akela4 2010. december 01. 09:05
  „Nem tudom elégszer leírni: Miért kellett a magyar födfelszini digitális adást más rendszer szereint sugározni, mint a többi európai országban?
  Miiután megindúlt először Kabhagyről a digitális kisérleti adás, rögtön vettem is a családba több készüléket itt magyarországon és fel is szereltem a megfelelő antennákat, amivel Mosonmagyaróvár mellett is fogható volt kifogástalanúl az adás.
  Aztán jött a nagy digitális átverés, mert a kisérleti adás után egyszerűen más szisztéma szerint kezdték sugározni az adásokat és gyengébb energiával és nem lehetett a pár hónapja megvett készülékekkel csak az Osztrák adásokat venni. Kénytelen voltam lenyelni a veszteséget és megvárni, amíg forgalomba kerűl az új mpg4-et is tudó herkentyű.
  Később beindúlt a Győri földfelszini digitális adás is, amit már csak elvétve lehetett fogni a megfelelően felszerelt antennával.
  Már pár hete sikerűlt Sopronra átszerenem az antennákat és az a tapasztalatom, hogy ugyanabból az irányból Szemering adásai 100% térerővel jönnek, a Soproni viszont csak 68%-on ketyereg, pedig a távolság többszöröse a lakóhelyemtől.
  Azt pedig, hogy a minőség melyik jobb, azt is elárulom, hogy az Osztrákok a távolság ellenére is jobban jönnek.
  Megint átvertek bennünket és még ennek is jó pofát kell vágni!
  Az Osztrákok még szobaantennával is jönnek, de a Magyarok csak a tetőre szrelt szélessávú új antennával!”
 • 1. maradando 2010. november 30. 14:10
  „Végre olcsó beltéri, + olcsó kártya évenkénti megvásárlásával =INGYEN élvezhetjűk a "szinvonalas" kinálatukat. Cserébe nem fizetűnk televiziós előfizetési dijat. HÚRRÁ!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Média Napok Szombathelyen

A Savaria Egyetemi Központ kommunikáció és médiatudományi tanszéke Média Napokra várja az… Tovább olvasom