Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Somló Hangja fesztivál - Főszerepben a népzene

Július 19. és 22. között rendezik meg a 4. Somló Hangja fesztivált a dobai Erdődy-kastély parkjában.
A rendezvény főként a népzenére koncentrál, de fellépnek dzsesszformációk, népzenei indíttatású zenekarok is.

Az eseményt ismertető szerdai sajtótájékoztatón elhangzott: az idén negyedik alkalommal megrendezett fesztivál fontos része lesz a vásár, amely a helyben előállított termékek bemutatójaként szolgál, emellett borkiállítást és -vásárt is tartanak. Ez utóbbin Somló, a legkisebb történelmi borvidék termelőinek borai lesznek túlsúlyban, de más régiókból is vendégül látnak pincészeteket. Kovács Norbert főszervező kiemelte: a fesztiválon új színfolt lesz a határokon túlról érkező magyar hagyományőrző csoportok bemutatkozása, érkeznek néptánccsoportok a kanadai Montrealból, Szlovéniából, Erdélyből, Ausztriából is a Hidak Fórum elnevezésű program keretében.

A négynapos programsorozatnak az idén is a dobai Erdődy-kastély ad otthont, amelyben jelenleg is gyógykezeltek élnek - hangsúlyozta Kovács Norbert megjegyezve, hogy a betegek néptánccsoportja is bemutatja műsorát.

Jó hangulat, jó programok, jó borok - ennél több nem kell egy sikeres fesztiválhoz - vélekedett Kovács Norbert, aki arról is beszélt, hogy az esemény célja a kulturális vidékfejlesztés. Szerinte a térségnek ez az egyetlen lehetősége a fejlődésre. Megjegyezte, hogy korábban a művelődési házakat csak alkalmi árusok vették igénybe, miközben a helyi lakosság fogékony a minőségi kultúra iránt. Az eseményen fellép a Muzsikás együttes, a Borbély Mihály Balkán Jazz Project, a Magyarvista Social Club, Cimbaliband, Lajkó Félix és zenekara, a Duna Művészegyüttes, Ferenczi György és a Rackajam, a Jazz Steps Band, a Tükrös zenekar, a Romungro Zenekar, a Romano Tarjo és a Mits Jazz Band. A részletes program a www.somlohangja.hu weboldalon érhető el.

A rendezvényre a belépő naponta 1500 forintba kerül, a szállás magánházaknál lesz megoldható - hangzott el a sajtótájékoztatón. Kovács Norbert az MTI kérdésére elmondta: a fesztivál összköltségvetése mintegy 15 millió forint, amit a helyi leader közösség, Doba és Devecser önkormányzatának támogatásából fedeznek, emellett számítanak a Nemzeti Kulturális Alap támogatására is. A főszervező kiemelte: a Somló hangja nem tudna megvalósulni a helyiek nélkül, akik sok önkéntes munkával járulnak hozzá a fesztivál sikeréhez.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kápolnaszentalés Bakonybélen

Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát, címzetes püspök szenteli meg szombaton a bakonybéli kápolnát, a… Tovább olvasom