Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Síremléket avattak Bujtor Istvánnak Balatonszemesen

Rokonok, barátok, művésztársak jelenlétében avatták fel a két éve elhunyt Bujtor István színművésznek, Balázs Béla-díjas rendezőnek, a veszprémi Petőfi Színház volt igazgatójának síremlékét csütörtökön Balatonszemesen.

Bujtor István csütörtökön lett volna 69 éves. Tiszteletére felesége, Bujtor Judit felkérésére a család régi barátja, Melocco Miklós Kossuth-díjas szobrászművész készített fehér márványból síremléket, amelynek avatásán csaknem kétszázan vettek részt. "Lebilincselő személy volt, akiben a tartás, a humor, a kedvesség és az irónia egészen bámulatos harmóniává érett" - emlékezett Bujtor Istvánra, régi barátjára és vitorlástársára Németh Miklós volt kormányfő.

Avatóbeszédében kiemelte azt is, hogy Bujtor István "győztes mosollyal" nézett a befutott társakra, a díjakra, a sikerre. "Tette ezt úgy, hogy soha nem érzékeltette, talán ő is megérdemelne valamit, ami életpályája és művészi hitvallása alapján elérhette volna őt. Nem így történt" - jegyezte meg. A sírkőavatáson részt vett a színész lánya, Bujtor Anna, fia, Bujtor Balázs és testvére, Frenreisz Károly is. Számos színésztárs mellett lerótták kegyeletüket a veszprémi Petőfi Színház vezetői is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Raffael Sándor bemutatta, hogyan szúrta meg Cozmát

A Cozma-gyilkosság elsőrendű vádlottja a bíróságon bemutatta, hogyan szúrt meg egy csíkos pólós embert a Patrióta lokál előtt. Tovább olvasom