Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

Sikkasztással gyanúsítottak meg egy szombathelyi városi képviselőt

Sikkasztás gyanúja miatt hallgatta ki a rendőrség Gyebrovszki János szombathelyi szocialista képviselőt.

Sikkasztás gyanúja miatt hallgatta ki a rendőrség Gyebrovszki János szombathelyi szocialista képviselőt, a Fidesz-KDNP közgyűlési frakciója ezért felszólítja a politikust, hogy haladéktalanul mondjon le a közgyűlés közbeszerzési bizottságának elnöki tisztségéről - közölték a frakció sajtótájékoztatóján szerdán Szombathelyen.

Takátsné Tenki Mária (Fidesz) úgy fogalmazott: mivel a képviselő a megjelent sajtóhír szerint nem tett vallomást a rendőrségen és nem tisztázta magát bizonyítékokkal a gyanúsítás alól, álláspontjuk szerint érdemtelenné vált arra, hogy a közbeszerzési bizottság elnökeként tevékenykedjen.

A képviselő, aki jogász végzettségű és ügyvédként is dolgozik, hangsúlyozta: természetesen Gyebrovszki Jánosnak is joga van arra, hogy gyanúsítottként megtagadja a vallomástételt, mint ahogy megilleti őt az ártatlanság vélelmének joga is, de szerintük mint politikusnak mindent el kellett volna követnie azért, hogy a "gyanú árnyéka se érinthesse".
Mivel ezt a politikus elmulasztotta, véleményük szerint le kell mondania a közbeszerzési bizottság vezetéséről.

"Nem engedhetjük meg, hogy a szombathelyi polgárok által befizetett közpénzek közelében olyan személy legyen, akit korábban állami cégnél történt sikkasztás szándékos bűncselekményével gyanúsítanak" - mondta.

A képviselő, városi tanácsnok egyértelműsítette, hogy ha Gyebrovszki János nem mond le önként, javaslatot tesznek a közgyűlésnek a leváltására.

Hozzátette: a sajtóból úgy tudják, hogy Gyebrovszki János és jogi képviselője panasszal élt a gyanúsítás ellen, ezért megvárják, amíg az ügyészség elbírálja a panaszt, további lépéseiket ettől teszik függővé.

Poór András városi képviselő (Fidesz) a sajtótájékoztatón az ügy "érdekességének" nevezte, hogy Gyebrovszki János jogi képviselője az a Czeglédy Csaba - az MSZP-SZTKE-frakció vezetője, a város korábbi szocialista alpolgármestere -, akit a bíróság jogerősen elítélt adócsalásért. (Czeglédy felfüggesztett büntetést kapott.) Ugyancsak érdekesnek tartja, hogy a Gyebrovszki János ellen indult nyomozásról a szerinte Czeglédy Csaba érdekeltségi körébe tartozó nyugat.hu internetes portál számolt be, úgy véli, ez "kommunikációs fogás" volt.

Az internetes portál keddi híradása szerint Gyebrovszky Jánoson névtelen feljelentő keres egy használt számítógépet, egy nyomtatót és egy telefont, amelyeket állítólag korábban ő használt. A meg nem térített kár 80 ezer forint.

Czeglédy Csaba az MTI érdeklődésére közölte: szilárd jogi álláspontja, hogy Gyebrovszki János nem követett el bűncselekményt. Hozzátette: az ügy politikai motiváltságát mutatja, hogy egy munkajogi vitába névtelen feljelentő avatkozott bele.

A jogi képviselőként őt ért bírálatokra válaszolva Czeglédy Csaba úgy fogalmazott: "Takátsné Mária, az ügyvédi kamara volt párttitkára és képviselőtársa bízza rám, hogyan védem ügyfelemet".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iszap - Döntenek a kárigényekről

Még a héten dönt a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófa károsultjainak ingóságokkal kapcsolatos… Tovább olvasom