Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 19°C Még több cikk.

Semmi nem maradt épen Kolontár még mindig lezárt részében

Semmi nem maradt épen az iszapömlésben érintett egyik falu, Kolontár még mindig lezárt részében.
A személyes holmik az utcán hevernek, a házak megrongálódtak - tapasztalta az MTI tudósítója a helyszínen kedden, amikor két órára megnyitották a lezárt falurészt.

A lezárt részt egy patak választja el a falutól; a hidat elmosta az ár, a házak szemmel láthatóan életveszélyesek. Ezért a rendőrség senkit sem enged be a területre.

A zárást két órára oldották fel, hogy az emberek elvihessék értékeiket otthonukból. Több, a neve elhallgatását kérő helyi lakos azt mondta az MTI tudósítójának, hogy nem maradt semmilyen személyes holmija, ami ne tett volna tönkre a vörösiszap.

Az iszapáradat két méter magasan is vörösre színezte a házak falát; a kerteket néhol másfél méternyi iszap fedi, a kerítéseket kidöntötte az ár, a személyes holmik az utcán hevernek.

Az MTI tudósítója azt látta, hogy az ár ereje a legtöbb fát kitépte a helyéről, több háznak kidőlt a fala, de olyan is van, ahol a lakók bontották meg a cserepeket, hogy a padlásról kijussanak a tetőre.

Egy helyi lakos azt mondta, hogy egymás mellett lakott az az idős nő és az a két kisgyermek, akik meghaltak a gátszakadásban. A két ház szemmel láthatóan nagyon megrongálódott a katasztrófában.
Az MTI tudósítója találkozott a falurészben egy fiatal párral, akik egy ékszerteknőst vittek magukkal. Mint elmondták, most sikerült csak kimenteni az állatot az emeletről.

A tudósító egyébként azt tapasztalta, hogy a honvédség már dolgozik az összeomlott híd pótlásán. Arra a kérdésre viszont, hogy mikor nyithatják meg a falurészt, egyelőre senki sem tudott válaszolni. Egy rendőr megjegyezte, egyelőre még eltűnt embereket is keresnek a környéken.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iszapömlés: elmúlt a közvetlen veszély

Elmúlt a vörösiszap-áradás miatti közvetlen veszély az ajkai térségben. Tovább olvasom