Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Robbanószerkezetnek látszó tárgyat találtak egy hulladékgyűjtőben

Nem tartalmazott robbanóanyagot a Tapolcán kedd délután talált szerkezet.

Frankó Marianna elmondta, a készenléti rendőrség tűzszerész szolgálata megállapította, hogy a Kazinczy lakótelepen talált tárgy nem robbanószerkezet, így a lakók visszatérhettek otthonaikba.

A rendőrségre kora délután érkezett bejelentés arról, hogy az egyik hulladékgyűjtőben robbanószerkezetnek látszó tárgyat találtak. A környéken a víz-, a villany- és a gázszolgáltatást kikapcsolták, és a környező 66 lakásból 55 embert megkértek, hogy hagyja el az otthonát, míg a tűzszerészek átvizsgálják a talált tárgyat.

A Tapolcai Rendőrkapitányság vizsgálja, hogy bűncselekmény, szabálysértés vagy egyéb jogsértés gyanúja felmerül-e az ügyben.

Korábban:
Robbanószerkezetnek látszó tárgyat találtak egy tapolcai hulladékgyűjtőben kedd délután, a tűzszerészek jelenleg is vizsgálják az eszközt - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője.

Frankó Marianna elmondta, kora délután érkezett állampolgári bejelentés a rendőrségre, hogy robbanószerkezetet vagy annak látszó tárgyat találtak a Kazinczy lakótelep egyik hulladékgyűjtőjében. Hozzátette, a szerkezetet a készenléti rendőrség tűzszerész szolgálata jelenleg is vizsgálja.

A szóvivő közölte: a szeméttároló környékét elkerítették, a közműveket, a víz villany és gázszolgáltatást kikapcsolták, és lakosságvédelmi okokból a környező 66 lakásból 55 embert megkértek, hogy átmenetileg hagyja el otthonát. A lakók elhelyezésére megnyitották egy közeli iskola tornatermét.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késnek a vonatok a szombathelyi vonalon

Veszprém és Herend állomás között egy Budapest felé tartó gyorsvonat összeütközött egy autóval,… Tovább olvasom