Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

RFT: új vezetők

Manninger Jenő (Fidesz), a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő személyében új elnököt választott csütörtökön a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács.

A testület Zalaegerszegre összehívott rendkívüli ülésén Ipkovich György (MSZP) társelnök jelentette be, hogy a jelen lévő 11 tag egyhangú szavazással választotta meg az új elnököt. Hozzátette: ˝talán egyedüliként a régiós fejlesztési tanácsok közül˝ érdemi munkát is végzett, konkrét döntéseket tudott hozni a nyugat-dunántúli testület, amely június 30-án a tagok többségének távolléte miatt határozatképtelen volt.

Manninger Jenő a sajtótájékoztatón elmondta: folyamatban lévő ügyekről, pályázatok módosításáról döntöttek, hogy az érintett települések beruházásai folytatódhassanak, az önkormányzatok pénzhez jussanak. ˝Semmilyen kifizetés nem szenvedett késedelmet˝ – hangsúlyozta. A régiós fejlesztési tanács támogatásáról biztosította az ipari parkok fejlesztésére, a balatoni térség turisztikai beruházásaira, közösségi közlekedési beruházásokra, rekultivációs programokra, belterületi utak fejlesztésére és rehabilitációs szolgáltatásokra vonatkozó pályázatokat, de végleges döntést a legközelebbi, addigra már az új kormányzati tagokkal kiegészült tanács hozhat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teherautó gázolt halálra egy asszonyt Zalaszentgróton

Teherautó gázolt halálra egy asszonyt csütörtökön Zalaszentgróton, a 78 éves nő a Balatoni úton akart átkelni, amikor a jármű elütötte. Tovább olvasom