Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Repülőtér-fejlesztési vita a Balatonnál

Visszaköveteli a veszprém-szentkirályszabadjai repteret a két település önkormányzata a Budawest Zrt.-től, amelynek négy évvel ezelőtt adta el a területet 1,2 milliárd forintért.

Az ügyben évekig elhúzódó per várható - írta a Népszabadság.

A települések 2006 elején térítésmentesen kapták meg a magyar államtól az ingatlant azzal a kikötéssel, hogy azon egy nemzetközi polgári repteret kell kialakítani. A beruházási kötelezettség az adásvétel után átszállt az angol-amerikai-magyar tulajdonban lévő Budawest Zrt.-re, ám a cég mindeddig nem kapta meg a fejlesztéshez szükséges engedélyeket.

A négy évvel ezelőtt kötött kontraktusban a projekt első ütemére szabott határidő a napokban lejárt, a vita most arról folyik, hogy kinek róható fel a késlekedés.

A lap szerint a Budawest joggal hivatkozhat arra tényre, hogy a projekt megvalósítása elsősorban a hiányzó hatósági engedélyek miatt csúszik, az érintett önkormányzatok azonban úgy vélik, a cég valójában nem is akarta végrehajtani a beruházást.

A két településnek így várhatóan pert kell indítania az adásvételi szerződés felbontásáért - írt a Népszabadság.

Olvasóink írták

  • 2. reggi 2010. szeptember 27. 13:08
    „Úgy járunk, mint a Ferihegy 2.-n a Canadai céggel. A 98 előtti kormány szerződést kött a fenti céggel, majd a "mindent felrúgunk, kerül amibe kerül -az adófizetők pénzén, a nemzetközi bíróság kimondta a jogellenességet s kártérítésként 2 milliárd forintra kötelezte a magyar kormányt. Természetesen az ügy elhúzódása miatt a 2002-ben megválazstott új kormánynak kellett fizetni. Remélem a Papcsák féle bizottság ezt is ki fogja vizsgálni, mármint, hogy miért rugta fel a fidesz kormány annakidején a szerződést.
    Lehet keménykedni, s bízom abban a, hogy a szentkirályszabadjai szerődés is korrekt. A hiba az önkormányzatnál lesz!!!”
  • 1. b.ildi57 2010. szeptember 27. 11:40
    „Már megint valaki mutyizni akart a jó helyen lévő ingatlannal”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Belvíz és árvíz érte el Zala megyét

Harmadfokú belvízvédelmi készültség lépett életbe a Zala folyón és a Kis-Balatonnál; a… Tovább olvasom