Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Quadrille Európai Táncfesztivál Szombathelyen

Több mint 800 diák kezdi el a szinkrontáncot pénteken délben Szombathelyen, a Fő téren.

A vasi megyeszékhely egyedüli magyarországi helyszínként csatlakozott az 50 európai város 50 ezer fiatal táncosának részvételével kezdődő Quadrille Európai Táncfesztiválhoz.

Novák Edina, az Agora kulturális és turisztikai központ marketingvezetője az MTI-nek elmondta: a tánc a napokban érettségizőknek szól. A diákok félszáz európai városban kortársaik, iskolatársaik tiszteletére adják elő a közismert négy tételes francia négyest Johann Strauss Denevér című zenéjére. A Guinness-rekord nyilvántartások alapján ez a rendezvény a legnagyobb az egy időben előadott szinkrontánc kategóriában. A fiatalok tánckedvére, lendületére, vállalkozó kedvére épített közös táncot a színes pólók, esernyők teszik még látványosabbá.

Az Európai Quadrille Táncfesztivált (European Quadrille Dance Festival - EQDF) a Szlovéniai Táncegyesület kezdeményezésére 2005 óta rendezik meg. Az első rendezvényhez Közép- és Kelet-Európa 27 városában 17 ezer táncos csatlakozott. A táncosok száma évről évre nőtt; tavaly 50 európai városban már 32 ezer 416 diák táncolt egy időben Strauss zenéjére, s ezzel a rendezvény a legnagyobb Quadrille szinkrontáncként került be a Guinness-rekordok közé. Idén a szlovéniai központ 50 európai város 50 ezer táncosára számít, ezzel valószínűleg újabb rekordot sikerül felállítani.

Szombathely a kezdetek óta az egyetlen magyarországi helyszíne a rendezvénynek. Az első évben 420 diák csatlakozott a programhoz. Idén a város valamennyi középiskolája képviselteti magát, így több mint 800 diák táncol majd a vasi megyeszékhelyen.

Novák Edina hozzátette; a próbák kedden kezdődtetek el Szombathelyen az Agora Művelődési és Sportházban, hogy pénteken a Fő téren már előre kidolgozott, pontos koreográfia szerint tudják bemutatni a közismert francia négyest.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtalálták a május elején a Balatonban eltűnt osztrák horgász holttestét

Megtalálták a Balatonmáriafürdő-alsó előtti vízterületen a május 8-án horgászás közben eltűnt… Tovább olvasom