Kisalföld logö

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Pünkösdi programok Vas megyében

Összművészeti fesztivált és ennek keretében regionális néptáncfesztivált rendeznek pünkösdkor a Vas megyei Gencsapátiban - tájékoztatták az MTI-t szerdán a szervezők.
A Gencsapáti Pünkösdi Vigasságok négynapos sorozatát péntektől hétfő estig tartják a Szombathely melletti községben, ahol ennek már nagy hagyománya van, hiszen immár 21. alkalommal rendezik meg a programokat, a Gencsi Söprű Regionális Néptáncfesziválra pedig tizenhatodszor kerül sor.

A Virágzás Napjai címmel a pünkösdöt köszöntik a hosszú hétvégén az Őrségben is, a kulturális fesztivál nyitókoncertjét pénteken este hat órakor tartják Őriszentpéteren a művelődési házban.

Ezt követően egy képzőművészeti kiállítás is megnyílik, zenés pajtaszínházi előadás és filmvetítés is várja az érdeklődőket. Szombaton délelőtt őrségi túrázás, játszóház, az őriszentpéteri malomban egy zongorakoncert, képzőművészdeti kiállítások, pajtaszínházi előadások és ismét filmvetítésk követik egymást.

Hasonló programok zajlanak pünkösd vasárnap és hétfőn is, ezek közül hétfő délelőtt a helyi ízek kóstolója és Huzella Péter Tündérkert címet viselő családi műsora emelkedik ki.

Szintén a hagyományokat követve rendezik meg Csepregen a pünkösdi lófuttatást, ehhez kapcsolódva a pünkösdikirály-választást, valamint a csepregi szőlőhegyen a Nyitott Pincék Napját.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Programok a keszthelyi Balatoni Múzeumban

Nemcsak a fiatal korosztálynak, de az idősebbeknek is tervezi programcsomagok kialakítását a… Tovább olvasom