Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Pszichológiai vizsgálatot a nagykanizsai polgármesterjelölteknek

Vegyenek részt pszichológiai vizsgálaton a nagykanizsai polgármesterjelöltek, hogy kiderüljön, alkalmasak-e vezetőnek - szorgalmazza az önkormányzati választáson a városban induló Új Pólus Közéleti és Kulturális Egyesület.

Röst János, a párt képviselőjelöltje - jelenleg SZDSZ-es önkormányzati képviselő - emlékeztetett arra, hogy a legutóbbi nagykanizsai jegyzői pályázatnál Marton István polgármesterként nem kötelezően, de előírta a pszichológiai alkalmassági vizsgálatot a jelentkezők részére, s ennek a pályázók eleget is tettek.

Álláspontjuk szerint "az elmúlt négy év polgármesteri pszichés történései, valamint az önkormányzati választási kampányban eddig megjelent polgármester-jelölti írásos és szóbeli megnyilvánulások indokolják", hogy Nagykanizsán a polgármesterjelöltek pszichológiai vizsgálaton vegyenek részt.
"Derüljön ki, hogy van-e olyan személy, akinél pszichoszomatikus vagy egyéb pszichés tünetek jelen vannak és ezáltal a jelölt nem alkalmas vezetőnek" - áll a közleményben.

Az Új Pólus felszólította Marton István polgármestert, aki jelenleg a Kanizsáért Közéleti Egyesület színeiben méreti meg magát, hogy "az előzmények okán mutasson példát a jelölteknek, és a saját költségén pszichológiai vizsgálaton vegyen részt".

A jelenlegi két szabad demokrata közgyűlési tagot is tömörítő egyesület Nagykanizsán képviselőjelölteket és kompenzációs listát is állított, de polgármestert nem jelöl az önkormányzati választásra.

A dél-zalai, megyei jogú városban összesen hét szervezet állított kompenzációs listát és indít képviselőjelölteket, de csak öt szervezet - a Fidesz-KDNP és az MSZP-MSZDP pártszövetség, a Jobbik, valamint a Kanizsáért Közéleti Egyesület és a Civil Összefogás Nagykanizsáért Egyesület - szerepeltet önálló polgármesterjelöltet az októberi önkormányzati választáson.

Olvasóink írták

  • 2. miracle 2010. szeptember 13. 11:26
    „Kissé keverik a szezont a fazonnal.
    Ha valakinek pszichoszomatikus tünetei vannak, az nem azt jelenti, hogy hülye vagy agresszív. Gondolom mindenki izgult már vizsga előtt, ez ol pszichoszomatikus tünet. Ellenben egy tök egészségesnek tűnő ember is lehet vadállat.”
  • 1. Julianusz 2010. szeptember 13. 09:31
    „Jó lenne, ha ez kötelező lenne, és kiszűrnék a beteges agresszív egyéneket, akiket a bosszú vezérel, és már a kampányban azt ígérgeti, hogy itt fejek fognak hullani. 700 fős településnél főállású polgármester kíván lenni, kilép a körjegyzőségből, újra feltölti teljes létszámmal helyben az apparátusát, stb Kik fogják ezt eltartani?????? 700-ból vannak nyugdíjasok, gyerekek, munkanélküliek.
    Az ilyen lelkivilágú embereket jó lenne kiszűrni, hogy meggondolatlan saját hatalommániából, agressziven ne tegyenek tönkre másokat, és településeket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cozma-ügy - Megkezdődik az emberöléssel vádoltak büntetőpere

Hétfőn kezdi meg a Cozma-ügyben emberöléssel vádoltak büntetőperének tárgyalását a Veszprém Megyei… Tovább olvasom