Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Peren kívüli egyeztetés kezdődik a károsultak és a Mal Zrt. között

Ma kezdődik meg a peren kívüli egyeztetés a vörösiszap-katasztrófa károsultjai és a Magyar Alumíniumtermelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. jogi képviselői között Budapesten.
Az első egyeztetéseken a különböző károkról, illetve azok megtérítésének lehetséges módozatairól lesz szó - mondta korábban az MTI-nek Magyar György ügyvéd, aki több száz károsult magánszemélyt és több önkormányzatot képvisel a polgári és büntetőeljárásokban.

A Mal hétfői közleménye szerint "azonnali intézkedéseket kíván hozni" az október 4-i iszapkatasztrófa sérültjeinek és károsultjainak megsegítésére, ennek érdekében jogi képviselője, Ruttner György ügyvéd tárgyalásokat kezd a károsultak jogi képviselőjével, Magyar Györggyel.

Ruttner György kedden az MTI-nek azt mondta: a támogatási szándék nem a jogi felelősség elismerését jelenti, hanem humanitárius, erkölcsi megfontolásból született. Hozzátette, hogy a Mal által a károsultak megsegítésére felajánlott 1,5 milliárdos alap még nem áll rendelkezésre, azt a következő fél évtizedben tudja kitermelni a cég, ha ugyanolyan eredményesen működhet, mint eddig.

Az ügyvéd tájékoztatása szerint a szerdán megkezdődő egyeztetések célja a többi között az lesz, hogy a cég önkéntes felajánlását az igazságosság és a méltányosság szempontjai szerint megkíséreljék elosztani. Nagyon nehéz kérdés például az, hogy a károsultak milyen sorrendben jussanak hozzá a segítséghez - közölte a cég jogi képviselője.

Olvasóink írták

  • 2. dzsipo 2010. október 21. 17:47
    „A traumát, és az emlékek elvesztését nem lehet pénzel potolni”
  • 1. Rudolfi 2010. október 20. 08:34
    „Kárrendezés, valójában, tudják e az embereket mentesíteni kellőképpen a károk enyhítését. Tudják e biztósítani a családoknak azt a nagy vesztéségét, fálydalmát, ami érte öket.Mikor mindenük oda lett, ki a családtagját veszítette el ,ki a házát .Az iszapömlés mindent tönkre tett.Hogy ezekben az emberekben, kicsit enyhüljön a fálydalom , segitségre van szükség . Amit látok példa összefogás hisz csak ebben van az erő.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iszapömlés - Távozott a MAL-tól a német vezérigazgató

Közös megegyezéssel megszűnt a MAL Zrt. vezérigazgatójának megbízatása 2010. október 15-én - közölte… Tovább olvasom