Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Perel a nyomravezetői díjért a móri bankrablás tanúja

Újra megnyílnak a 2002-es nyolc áldozatot követelő móri bankrablás, illetve az azzal összefüggő, postások elleni támadások aktái.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság szeptemberben tárgyalja annak a kincskeresőnek a keresetét, aki öt évvel ezelőtt a Vértesben rábukkant a bűncselekményekhez használt fegyverek egy részére - írta a szombati Magyar Nemzet.

Szebenyi István a lapnak azt mondta, annak az összegnek a felét szeretné megkapni, amit a rendőrség a kézbesítők ellen elkövetett bűncselekmények nyomravezetőjének ajánlott fel. A cikk felidézte: a Nemzeti nyomozó Iroda tízmillió forintot különített el erre a célra. Kaiser Ede jogerős ítéletének kihirdetése után, 2007-ben jelentették be, hogy postásgyilkosságok és a móri bankrablás összefüggenek. A nyomravezetői díjat annak a védett tanúnak fizették ki, aki azonosította Nagy Lászlót, a bűncselekmény elkövetőjét.

A tanú csak azután jelentkezett a rendőrségen, miután a sajtóból értesült, hogy Szebenyi István megtalálta a gyilkosságokhoz használt fegyvereket. A rendőrség szerint a férfi nem nyomravezető, mert csak a fegyvereket találta meg. A Magyar Nemzet emlékeztetett arra: Herenden az ottani postásgyilkosság ügyében kétszázezer forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek az önkormányzat.

Ezt is a védett tanú kapta, de Szebenyi István pert nyert az ügyben, így neki is kifizették ezt az összeget. Dezső Antal, a férfi védője elmondta: ha megnyerik a pert, akkor keresetet nyújtanak be a Kaiser Edét a móri bankrablással hamisan vádoló és a máig rekordösszegű nyomravezetői díjat felmarkoló Kiglics Attila 25 millió forintjáért is.

Olvasóink írták

 • 3. Goldmund 2011. május 10. 13:16
  „Szerintem nyomravezető az, aki megmondja, hogy ki a tettes (legalább az alvilági gúnynevét tudja) és hogy az illetőt hol találják. Utána is van dolga a rendőrségnek, hiszen amit tudnak, azt bizonyítaniuk is kell.
  Az nem nyomravezető, aki az elkövetésnél használt fegyvereket találja meg, de az sem, aki a már elfogott tettest azonosítja. Legalábbis szerintem.”
 • 2. Ddorf 2011. május 07. 20:54
  „gerinctelenség magasabb fokon...”
 • 1. Mankapunka 2011. május 07. 14:37
  „Látjátok,mondtam,hogy kár segíteni is bármiben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az AGORA nyári programjai - idén kevesebb lesz belőlük

Az Agora Szombathelyi Turisztikai és Kulturális Központ programjaival hozza a kötelezőt, ami a… Tovább olvasom