Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Pénzért lőtt le egy ötgyermekes apát - Rablók pere Szombathelyen

Szombathelyen álltak bíróság elé a közel két évvel ezelőtti rablássorozat feltételezett elkövetői. Fegyvert is használtak, egy ötgyermekes apát pénzért lőtt le valamelyikük.

Kámzsás büntetés-végrehajtási őrök kísérték be a négy vádlottat a tárgyalóterembe, ahol két rendőr is helyet foglalt, de mint kiderült, mindössze három hozzátartozó érkezett a tárgyalásra. Egyik vádlott sem járult hozzá az arca közléséhez, de az első és másodrendű vádlott beleegyezett a hangja rögzítésébe - írja a nyugat.hu közvetítésében.

Közjátékkal indult a tárgyalás. Az elsőrendű, emberöléssel gyanúsított H.J. kötelezni akarta a teremben jelenlévőket, bírótól az újságíróig, hogy írásban nyilatkozzanak arról, elfogultak-e vele szemben, majd a nemzetközi jog vonatkozó passzusát olvasta fel az őt megillető jogokról. Ezután közölte, hogy a bíróságot és az ügyészséget is elfogultnak tartja és kérte, szállítsák át Fejér megyébe. A bíró meghallgatta, majd mivel a tárgyalás elnapolására nem látott okot, így átadta a szót az ügyésznek.

A teljes közvetítést itt olvashatják >>



A vádirati tényállás lényege szerint I. r. vádlott 2009. október 19-én Budapesten gázpisztollyal fenyegetett meg két sértettet, és tőlük különböző értéktárgyakat és készpénzt, valamint az egyik sértettől egy PA-63 típusú lőfegyvert jogtalanul eltulajdonított.

II. r. vádlott 2009. október 30. napján a *** Takarékszövetkezet Lukácsházi Fiókját egy fegyvernek látszó tárggyal kirabolta, onnan összesen 805.500 Ft készpénzt jogtalanul eltulajdonított.

I. r. vádlott 2009. november 5.napján Budapesten felszólított egy arab nemzetiségű sértettet a nála lévő pénz átadására, miközben fegyvert fogott rá.

Miután a sértett a felszólításnak nem tett eleget, I. r. vádlott egy lövéssel meglőtte a sértettet, majd elvette a tudomása szerint kb.50.000.000 Ft értékű készpénzt tartalmazó táskáját és a helyszínről elmenekült.

A helyszínre III. r. vádlott szállította I. r. vádlottat gépkocsival.

A sértett a kórházba szállítás közben életét vesztette, később kiderült, hogy a sértett táskájában kb. 1-2.000.000 Ft készpénz volt.

I. r. vádlott 2009. november 12-én Budapesten a *** Játéktermet rabolta ki fegyverrel, majd eközben a biztonsági őrt bal combján meglőtte és végül 681.000 Ft értékű készpénzt jogtalanul eltulajdonított.

I. r. vádlott II. r. vádlottal együtt 2009. november 15-én Hegyeshalmon a *** Kft. által üzemeltetett pénzváltó pavilont rabolta ki egy fegyvernek látszó tárggyal, összesen 3.701.210 Ft jogtalanul eltulajdonítottak.

2009. november 20.napján I. r. vádlott, II. r. és III. r. vádlottal együtt Hegyeshalmon ismét megpróbálta kirabolni a fenti pénzváltót, a sértett azonban a riasztó jelzőjét meghúzta és így I. r. vádlott társaival együtt a helyszínről elmenekült.

I. r. vádlott 2009. november 19-én II. r. és III. r. vádlottal együtt a *** Kereskedelmi Kft. által Kőszegen üzemeltetett pénzváltó pavilont rabolták ki egy fegyvernek látszó tárggyal, az eltulajdonított készpénz összege 395.125 Ft volt.

2009. november 24.én I. r. vádlott IV. r. és III. r. vádlottal együtt egy budapesti telephelyről a páncélszekrényben lévő pénzt akarták elrabolni, ezért a biztonsági őrt megkötözték.

A bútorszéfet flex-szel kivágták és jogtalanul eltulajdonították, összesen 195.000 Ft kárt okoztak.

2009. november 24-én I. r., III. r. vádlottak Budapesten az Üllői úton egy kaszinót raboltak ki, a rablás során I. r. vádlott egy korábbi rablás során a biztonsági őrtől megszerzett lőfegyvert használt.

A biztonsági őrt I. r. vádlott jobb combon lőtte, ezt követően 372.000 Ft készpénzt a vádlottak jogtalanul eltulajdonítottak.

2009. november 29-én I. r., III. r. és IV. r. vádlottak Budapesten a *** játéktermet rabolták ki fegyverrel, összesen 294.000 Ft készpénzt tulajdonítottak el.

Forrás: nyugat.hu.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar-osztrák memorandum a Rábáról

Aláírták szombaton Burgenlandban a BOXMARK jennersdorfi bőrgyárának területén azt a közös memorandumot, amely voltaképpen lezárja a Rába Akcióprogramot. Tovább olvasom