Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Pénzért adott jobb jegyet az osztályfőnök - Reagált az iskola

Egy felvétel szerint a szombathelyi osztályfőnök pénzt fogadott el a gyerekektől, cserébe kiválthatták az egyest. Az intézmény közleményben reagált a megjelent hírekre.
"Az SZMSZIK Savaria Szakképző Iskolájának alkalmazotti közössége mélyen elítéli és kikéri magának az elmúlt napok médiában megjelent lejárató tartalmú írásait. A cikkek nemcsak egyik kollégánk, hanem munkahelyünk, ezáltal az iskolai alkalmazottak és az iskolában tanuló diákok hírnevének megtépázását jelentik.

Felháborítónak tartjuk, hogy ma Magyarországon megtörténhet az, hogy médiafelületek - vélt igazságok, hiteltelen információk alapján - csupán szenzációhajhászás céljából meghurcolnak embereket, intézményeket az alapvető emberi és személyiségi jogok betartása nélkül. Több évtizede a gyerekekért, a tanításért élő emberek áldozatos munkával felépített renoméját egy tollvonással próbálják lerombolni.

Köszönet azoknak, akik ebben a helyzetben is kiálltak és kiállnak mellettünk!"
- reagált az intézmény.

Előzmények

Akinek volt pénze, tanulmányi előnyökhöz juthatott a Szombathelyi Savaria Szakképző Iskolában - írja az Átlátszó Oktatás blog.

A Szombathelyi Savaria Szakképző Iskola egyik osztályának osztályfőnöke a videó készítője szerint pénzért cserébe nem adott egyest, vagy haladékot adott a házi feladat elkészítésére.

A dologról videó is készült, ezen olyanokat mond az osztályfőnök, mint "Erzsébet-utalványt is hozhattok, boltba nekem is kell menni". A beküldő szerint Sparos matricát is elfogadott a tanár.

A pedagógus tagadta, hogy jegyeket lehetett pénzzel kiváltani, de annyit elismert, hogy házi feladat leadási határidejét tolhatták ki pénzzel a diákok.A tanár állításaival ellentétben a videón az ofő többször is jegyek kiváltásáról beszél, például 1:03-nál, illetve 1:12-nél. 2:15-nél az egyik diák úgy fogalmaz: "nekem sajnos nincs annyi pénzem, úgyhogy én csak kérni tudnék egy másik osztályból, úgyhogy nekem jó az egyes is".

A tanár magyarázata szerint nem saját magának gyűjtötte a pénzt, hanem az osztálypénzt toldotta meg vele, és a haladékkal csak motiválni akarta a diákokat, hogy írják meg a házi feladatot.

Fodor István, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ helyi tankerületi igazgatója azonnal hatállyal vizsgálatot indított az ügyben. A vizsgálat lezárultával döntenek a szükséges jogi lépésekről. 

Sümegi Tamás, a Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola  tagintézményeként működő Savaria Szakképző Iskola tagintézmény  vezetője az MTI érdeklődésére leszögezte: nem értenek egyet  semmilyen olyan, a tanulmányokkal kapcsolatos eljárással, amely  jogszabálysértő lehet. Szavai szerint a "félreérthető gyakorlatot"  pedig, miután a tudomásukra jutott, már decemberben megszüntették.  Hozzátette: az esetet a Klik vizsgálja, így a folyamatban lévő ügy  részleteiről nem nyilatkozhat.
Védelmébe vette a tanárt az egyik diákja

"Az iskola diákja vagyok, éppenséggel a videón látható tanár az osztályfőnököm. Csak azért írom ezt a levelet, hogy tisztázzam, mivel egy idegen ember a videón látottakat teljesen félreértelmezheti. Semmiféle komoly dolog nem történt itt" - idézi a diák levelét a nyugat.hu.

"Az a kijelentés, hogy >>valaki vagy okos, vagy gazdag<<, az nála mindennapos szinte. Ez csupán annyit jelent, hogy aki mondjuk, nem csinál házit, ami automatikus 1-essel járna, az előlegesen befizethet egy vagy több havi osztálypénzt, hogy kapjon haladékot, és legyen alkalma még megcsinálni büntetés nélkül" - írja a diák.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lövések is dördültek a sorozatbetörők elfogásakor

Célzott lövéseket adott le egy rendőr csütörtök hajnalban Zalaegerszegen egy autó kerekére. Tovább olvasom