Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Pénzbehajtók vertek meg két embert

Ismeretlenek a Vas megyei Toronyban vertek meg két helybélit szombaton. Az ok: készpénztartozás.

Bűntetőeljárás indult azon ismeretlen elkövetők ellen, akik szombaton éjjel vertek meg két tornyi lakost.

A verekedés az Újudvar utcában lévő családi ház előtt kezdődött, ám az a lakásban is folytatódott. Az elkövetők a dulakodásban még a bejárati ajtó üvegét is betörték. A tettesek azért keresték fel a családot, hogy behajtsák készpénztartozást.

"A két megvert személy, nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett" - közölte a Vas megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletvezetője.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. szocdem 2010. február 16. 12:47
  „A pénzbehajtás erőszakos módja bűncselekmény bárki is követi el.
  Azt gondolom, súlyos büntetéssel kell(ene) példát statuálni az iylene esetek ellen, akkor majd jól meggondolja a verőlegény, hogy hány forintot is ér az élete....”
 • 20. pityesz 2010. február 16. 09:20
  „Ha meg ütnek ,rendőség nem véd meg?Oroszok sok mindent itt hagytak egy üveg borét a kertbe.”
 • 19. janika 2010. február 16. 05:40
  „A "pénzem helyettem dolgozik" így szól a reklám is! No és akkor dolgoziki jól, ha minél többet hoz a konyhára. Így születik, ezen az elven a gátlástalan kihasználása az embereknek. A Politika elzárja a munka utánjro tisztességes jövödelmet és rákényszeríti az embereket a kölcsönk felvételére. Utána meg jöhetnek a"megsztorítások" és a verőlegények! Ugyan is a htóságok nem ismerik az ok és az okozat összefggéseit.”
 • 18. elemér 2010. február 15. 13:51
  „Jónevü ügyvédek akik nyakig benne vannak. Persze mert fizetnek. Mo.-n a rendörség is szar, meg a biróság és ügyvédek is szarok. Ezt már tudják a nagyvilágban a magyar értelmiségtöl angolul.”
 • 17. ungi 2010. február 15. 10:45
  „Körül lehetne nezni egyes ügyvedek környeken is, mert bizony az uzsora maffia nem ciganyokbol all. Tudnek meselni jonevü ügyvedekröl, akik nyakig benne vannak.”
 • 16. pityesz 2010. február 15. 06:49
  „Fegyverbe Magyar.Én is tartozok-nekem is tartoznak.csak az a kérdés ki kezdi?????”
 • 15. reszegenisjozan 2010. február 15. 01:17
  „12. hozzászólás mókaficek 2010.02.14. 23:10

  Biztosan jó szakember vagy. Iskolában kellett volna megtanulnod az értelmezést. Igyekeztem elmagyarázni, hogy a készpénztartozás mit jelent: készpénzt (és nem kézpénz!!!) kapott kölcsön az illető és így azzal tartozik.
  Te nem pénzt, hanem munkaerőt adtál és ezért jár neked a készpénz.

  "s ő feljelent mert nem akarja odaadni s én barátságból megpofozom, akkor én vagyok a pénzbehajtó ember mert bántottam szegényt."

  Esetleg így:
  ő nem akarja odaadni a pénzt, te felpofozod, ő pedig feljelent.
  Nem mindegy a sorrend!!!!! :)))
  Lehet furcsán hangzik neked, de igen, te vagy a pénzbehajtó csúnya bácsi, mert ÖNBÍRÁSKODSZ!!!!
  Lehet nem hallottál róla, de ez manapság nem megengedett...
  Az más kérdés, hogy olyan törvények kellenének, amelyek az ilyen bácsikat (embereket, ügyfeleket) a lehető legkeményebben bűntetné. És ezt nem pár év, hanem pár hét múlva,
  Persze itt is ismerni kellene a teljes igazságot. Pl. te mennyire voltál becsületes, mennyire volt megfelelő a munkád, stb. Hiszek neked, de ismerni kellene a másik fél álláspontját is.”
 • 14. elemér 2010. február 15. 01:00
  „Mo. mindig is kemény ország volt. Megruházták az embert mert tartozott, más volt a véleménye, más
  hová járt udvarolni stb.”
 • 13. Révfalusi-szúnyog 2010. február 14. 23:19
  „Ha uzsorahitel, ha másféle tartozás, abból a szempontból mindegy, hogyha egy országban elkezdődik az erőszak, mindennapossá válnak a figyelmeztető verések, eluralkodik a félelem és a kiszolgáltatottság, akkor ott nem lehet élni tovább. A fiatalok ezt látván, ha nem is elmenekülnek, de okosan úgy irányítják az életüket, hogy bármikor leléphessenek. Persze van erő, melynek épp ez a célja. Nekünk ezt az elvetemült erőt kell visszavernünk és rendet tennünk a saját portánkon, amíg nem késő. Hogy a fiataljaink maradjanak itthon, lássák be, hogy ez a világ legjobb helye, főleg most, amikor nyilvánvalóvá válik,hogy a mérgezett talajok, a vízhiány, a nyakunkon lévő forrásválság (energiaválság) új globális népvándorlást indít el, támogatva olyan multinacionális tőke által, amely csak saját, szűk elitje érdekében cselekszik. Most inkább veszélyben a Kárpát haza, mint anno Nándorfehérvár alatt. Magyarország területarányosan a világ leggazdagabb országa vízkészletben és tiszta, jó minőségő termőtalajban, a klíma is ideális. Nem kell sokat gondolkodni azon, miért alakult úgy az élet itthon az utóbbi években, hogy egymást öljük, bántsuk egyfolytában. Ennek véget kell vetni, még ma. És ez elsősorban rajtunk múlik, mert a politika szereplőit is mi tesszük fel a sakktáblára. Nem berosálni!”
 • 12. mókaficek 2010. február 14. 23:10
  „7. reszegenisjozan.
  Az a baj hogy nekem sajnos igazam van. Ha nem lenne akkor most nem hiányozna az a pénz itthonról:)
  Igazából ha nem tudnád az elvégzett munkám után kézpénzzel tartozik a bácsi. Tegyük fel elmegyek hozzá a kézpénzért valakivel, s ő feljelent mert nem akarja odaadni s én barátságból megpofozom, akkor én vagyok a pénzbehajtó ember mert bántottam szegényt. Akkor én is benne lennék a lapban:). Természetesen azt nem írnák le hogy miért volt a családlátogatás. Csak azt hogy dulakodtunk a medence partján. Mindegy, én a békésebb fajtához tartozom. Kivárom a hivatalos eljárás végét. Na de utána............”
 • 11. kolombela 2010. február 14. 20:52
  „moderálva”
 • 10. kolombela 2010. február 14. 20:48
  „Erre számíthatnak, akik az uzsora maffiától kérnek kölcsön. Azt meg mindenki tudja, hogy ezt a cigányok tartják a kezükben.”
 • 9. pidali 2010. február 14. 18:50
  „moderálva”
 • 8. Mankapunka 2010. február 14. 18:22
  „De most toronyiak,vagy tornyiak????
  "Vas megyei Toronyban vertek meg" "két tornyi lakost"”
 • 7. reszegenisjozan 2010. február 14. 16:21
  „6. hozzászólás mókaficek 2010.02.14. 13:44

  No, igen. A bácsit illetően akár neked is lehet igazad. Nem ismerem a körülményeket, így nem lehetek biztos abban, hogy feltártad az igazság minden részletét. :))))

  De itt, ebben a cikkben ez áll:
  "A tettesek azért keresték fel a családot, hogy behajtsák készpénztartozást."

  Tudod, ez azt jelenti, hogy készpénzt kaptak és most azt kell visszafizetniük.
  Bár a cikket olvasva, az is lehet, hogy valójában teljesen másról van szó. Nem lehet, nem szabad megbízni abban, amit a Kisalföld nevű kiadványban megjelentetnek az újságnak írók (ezek NEM újságírók!!!!).”
 • 6. mókaficek 2010. február 14. 13:44
  „Szerintem azt is meg kellene vizsgálni, hogy miért tartozik szegény család. Lehet hogy valaki elvégzett egy munkát nekik s nem fizettek érte. Előfordul az ilyen is. Nem mindíg egyből az uzsorahitelre kell gondolni ha ilyet hall az ember. Nekem például tartozik egy bácsi sok-sok pénzzel, egy elvégzett munka után. Nem tud fizetni de éldegél boldogan a családjával. Fenntartja a szép házát, tankolja a kocsijait. Lehet hogy egyszer róla is olvasunkhasonlót? És akkor mindenki sajnálja majd szegényt? Vagy várok a végtelenségig amíg a polgári per be nem fejeződik...”
 • 5. Jandex 2010. február 14. 13:08
  „"Bűntető eljárás indult azon ismeretlen elkövetők ellen, akik szombaton éjjel vertek meg két tornyi lakost."
  Nem nyomozás indult véletlenül,ha már egyszer ismeretlenek???:))))))))))
  Esetleg a következő hír:ismeretlen elkövetők öt év "ejnye-bejnye" büntetést kaptak mert megvertek két tornyi lákátost!:)))))))))”
 • 4. ügyifogyi 2010. február 14. 12:43
  „´"A két megvert személy, nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedtek" ´
  - nem inkább: szenvedett?
  ´A tettesek azért kereték fel a családot, ´... (keresték)
  Ezt a Word is észrevette volna: nosza, tessék használni!”
 • 3. Bali01 2010. február 14. 12:33
  „Csoportosan elkövetett garázdaság alapból,ha esetleg valami eltünt a lakásból,akkor pl már kajak rablás.Persze csoportosan elkövetett.De könnyen lehet önbíráskodás is.Sokat lehet érte kapni.
  És mivel akik az ilyesfajta cselekményeket meglépik,általában már kerültek szembe a törvénnyel,esetük minősíthető visszaesőnek is.Egy kis plusz,ugye:)
  Azért az ilyen dolgok nem olyan egyszerűek ám:)”
 • 2. reszegenisjozan 2010. február 14. 12:23
  „Egyre több olyan embert fognak megverni, akik a sima banki hitelüket nem tudják fizetni.
  Nemcsak az uzsorások keményítettek be az egyre több elmaradt törlesztés miatt.”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Havazás - ismét hófúvás nehezíti a közlekedést Vasban

Újra feltámadt az északi, északkeleti szél, ismét hófúvások nehezítik a közlekedést Vas megyében, a… Tovább olvasom