Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Pályaorientációs tájékoztató

A héten a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pályaorientációs tájékoztatót tartott hat szakközépiskolában.
Az ismertetők Sopronban a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnáziumban, Csornán a Hunyadi János Gimnázium és Szakközépiskolában, Győrben a Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakközépiskola és Szakiskolában, a Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakképző Iskola és Kollégiumban, a Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola és Kollégiumban és a Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskolában zajlottak.

A humán szolgálat munkatársai az elmúlt napokban több mint négyszáz diákot tájékoztattak arról, hogy hogyan lehet valaki tűzoltó, mi a felvételi eljárás menete. "Fontosnak tartjuk, hogy tudjanak a diákok erről a lehetőségről, az érettségizett, tizennyolcadik életévüket betöltött fiatalok már jelentkezhetnek tűzoltónak" - olvasható a katasztrófavédelelem közleményében.Az érdeklődőket a humán szolgálat munkatársai megismertették a felvételi eljárás menetével. Egészségügyi, fizikai, pszichikai szűrés után, vizsgálják a fiatalok kifogástalan életvitelét, s ha ezeken a vizsgálatokon sikerül megfelelni, akkor kezdődik a képzés. A tűzoltó II. rész-szakképesítés több modulból áll, először egy komoly fizikai megterheléssel járó rendvédelmi képzés várja a fiatalokat, ezután következik a szakmai oktatás és gyakorlati képzés. A sikeres vizsgák megtétele után válik majd hivatásos tűzoltóvá a jelentkező.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább jár a komp a Balatonon

Péntektől az újabb, tavaszi menetrend szerint tovább közlekedik a balatoni komp, és szombattól… Tovább olvasom