Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Óvakodj a házaló faárustól! Egymilliót vágtak zsebre Peresztegen

Házaló faárusok ˝rövidítették meg˝ egy idős házaspárt Peresztegen.

A Kapuvári Rendőrkapitányság járőrei tartóztatták fel a 85-ös főúton a MOL kútnál azt a kistehergépkocsit, melynek utasai a gyanú szerint segédkeztek egy peresztegi nyugdíjas házaspár megkárosításában. Összesen egymillió forintot csaltak és loptak a sértettektől.

Július 09-én, szombat délután kopogtattak be ismeretlenek egy peresztegi családhoz, jó áron kínálva számukra tűzifát. A 73 éves házigazda azonnal belement az egyezségbe, hiszen a kereskedelmi árnak mintegy feléért, 1.500,-Ft-ért kínálták a fa mázsáját.

A 32 éves kazincbarcikai gyanúsított a 2-3 köbméter fa ellenértékét 280.000,-Ft-ban állapította meg, melyet az idős úr és felesége a jó üzlet reményében azonnal elfogadott.

Mikor fizetésre került a sor, a 71 éves asszony pénzért a konyhába indult, ahova őt a faárus követte, bizalmába férkőzve mindvégig szóval tartotta. Az idős néni magához vette megtakarított pénzét, rendezte a ˝számlát˝, s elmondása szerint a maradék 720.000,-Ft-ot, pedig otthonkája zsebének mélyére csúsztatta vissza.

Eközben az elkövető két társa - 53 éves nyíregyházi és 26 éves kazincbarcikai lakosok - a kialkudott fát pakolták az autóról. Bűncselekményben betöltött szerepük egyelőre tisztázatlan, a rendőrség további vizsgálatokat folytat.

A nyugdíjas házaspár csak a trió távozását követően vette észre, hogy a fáért jócskán megfizettek. Egymillió forintjuk bánja az amúgy 40-50 ezer forintos nagyságrendű ˝üzletet˝.

A becsapott és meglopott vásárlók azonnal értesítették a Soproni Rendőrkapitányság ügyeletét, ahol bejelentésüket követően a rendőrök kapuvári kollégáik segítségét kérték. Az idős megkárosítottak elmondása alapján adták meg az elkövetők által használt autó pontos paramétereit.

Az összehangolt rendőri munkának köszönhetően tíz perc elteltével a kapuvári járőrök a 85-ös főúton feltartóztatták a keresett fehér színű, kék ponyvás Daewoo tehergépkocsit, utasait pedig soproni kollégáik részére adták át.

A Soproni Rendőrkapitányság csalás és lopás bűntette miatt indított nyomozásban, a járműben tartózkodó két férfit tanúként hallgatta meg. A 32 éves kazincbarcikai férfit jelenleg keresi, gyanúsítottkénti kihallgatását kezdeményezte.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy házaló árusoktól, akik jócskán a kereskedelmi ár alatt kínálják portékájukat, ne vásároljanak! Fontolják meg a kiválónak tűnő ajánlatot, őrizzék meg egészséges bizalmatlanságukat az árusokkal szemben!

Nyitóoldali képünk illusztráció. Forrás: www.elanag.hu

Olvasóink írták

  • 2. ortadon 2011. július 11. 22:08
    „2-3 köbméter fa 280000-ért jó üzlet??? talán 28000 azaz huszonnyolcezer!!! De még így sem buli!
    Egyébként meg mindenhol elérhető pénzintézet, nem kell otthon(kában) tartani a pénzt! Csak a magyar nyugdíjas nem halad a korral? nem hallanak elég rémhírt, hogy az otthon tartott pénzt csalják el? Öreganyám 81 éves, van bankszámlája, otthon nem is tart pénzt, csak, ami kenyérre kell... egyébként meg ott vásárol, ahol lehet kártyával fizetni...”
  • 1. yuing 2011. július 11. 16:58
    „Ezeket az aljas házalókat fell kell-ene szeletelni mint a kuglis-fát..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekordot döntött a Balaton Sound

Idén 100 ezer fölé emelkedett, ezzel rekordot döntött a vasárnap éjjel Zamárdiban véget ért Heineken… Tovább olvasom