Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 4°C

Ötszáz trófeát mutatnak be Keszthelyen

Közel félezer trófeát mutatnak be az Első Festetics Trófeaszemlén Keszthelyen, a Helikon Kastélyúzeum Vadászati Múzeumának parkjában szombaton és vasárnap.
Az 1971 évi vadászati világkiállítás óta ekkora trófeaszemle még nem volt hazánkban.

A kétnapos rendezvényen a vadászoknak, vadásztársaságoknak, erdőgazdálkodóknak kívánnak lehetőséget adni, hogy a trófeákat méltó körülmények között tudják kiállítani - mondta el az MTI-nek Tóth Csaba, a Vadászati Múzeum igazgatója.

A szemle elsődleges feladata, hogy a szakma és a nagyközönség is gyönyörködhessen a trófeákban. A kiállításon a legszükségesebb adatokat feltüntetve valamennyi hazai nagyvadfajtól (vaddisznó, gímszarvas, dámszarvas, őz, muflon) bemutatnak vadásztrófeát - jegyezte meg Tóth Csaba.

Trófeabírálati bemutatón szemléltetik, hogy milyen szempontok - szárhossz, tömeg, szín - alapján pontozzák a trófeákat. Szombaton Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora Vadászni pedig szükséges címmel tart előadást.

A trófeaszemle ideje alatt solymászbemutatót tartanak, a közönséget színpadi programokkal szórakoztatják, a Vadászati Múzeum kiállítótereit pedig szakmai tárlatvezetéssel látogathatják a vendégek.

Tóth Csaba felidézte: a Festetics birtok vadállománya mesze földön híres volt, a főúri élethez hozzátartozott a vadászat, a család tagjai elismert vadászok és vadgazdálkodók voltak. Európában az első felsőfokú vadászati képzést Festetics György indította el Keszthelyen, a Georgikonon 1806-tól oktatták a vadgazdálkodást.

A hazai vadállomány mind a mai napig világhírű, a gímszarvas állománya pedig világelső - hangsúlyozta a vadászati múzeum igazgatója.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szombathelyre költöznek a vasi múzeumok

A kulturális örökség napjai alkalmából vasárnap délután ismét Szombathelyre költözik Vas megye… Tovább olvasom