Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Ötmilliós kártérítésre kötelezték Meggyes Tamást, az esztergomi újságot és a tévét

Jó hírnév megsértése miatt egyetemlegesen ötmillió forint nem vagyoni kártérítés megfizetésére kötelezte Meggyes Tamás volt esztergomi fideszes polgármestert, az Esztergomi Televíziót és az EHIR Kft.-t a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság - közölte a kft. által kiadott Hídlap online oldala.
A portálon olvasható elsőfokú ítélet szerint Meggyes Tamás valótlanul állította, hogy Horváth Mihály - Meggyes korábbi kampányfőnöke - megvesztegetett egy önkormányzati képviselőt, és kapcsolatba hozható házának felgyújtásával. Ezért a helyi televízió adásában bocsánatkérést is fel kell olvasnia, és ennek szövegét a Hídlapban is kötelező közzétenni.

"Alulírott Meggyes Tamás, Esztergom egykori polgármestere az utóbbi években az írott és a nyomtatott sajtóban többször is valótlanul nyilatkoztam Horváth Mihályról" - áll a bíróság által elfogadott bocsánatkérésben, amely a továbbiakban részletezi a volt polgármester hamis állításait, és végül az általa okozott károkért elnézést kér az érintettől.

A kártérítés egyetemleges, azaz bármelyik alperesen a teljes összeg végrehajtható, ha a többi alperes nem tud fizetni. Az Esztergomi Televízió a társaság anyagi gondjai miatt nem készít adásokat, és az adóhivatalnak is jelentős összeggel tartozik. A Hídlap című újság megjelenik, ott a bocsánatkérés közzétehető, de a kártérítés kifizetése a lap számára nagy terhet jelent.

A volt polgármestert az MTI-nek nem sikerült elérnie.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tarr Béla a Mediawave-en - vetítés és beszélgetés a Savaria moziban

Tarr Béla a Torinói ló című filmjével idény elnyerte a filmkritikusok díját és az Ezüst Medvét… Tovább olvasom