Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Összeírják, hogy miből élünk

A válaszoló háztartások 1000 forintos vásárlási utalványt kapnak, míg a kérdőívet interneten kitöltők között táblagépeket sorsolnak ki.

A háztartások életkörülményeit feltáró felmérést végez a Központi Statisztikai Hivatal október 20. és december 7. között – jelentette be Virágh Eszter, a projekt országos sajtószóvivője győri sajtótájékoztatón hétfőn.

A szakember elmondta: Győr-Moson Sopron megyében Abda, Csorna, Győr, Hegykő, Lébény, Mosonmagyaróvár, Sarród, Sopron és Tét összesen 855, míg Komárom-Esztergom megyében Dorog, Esztergom, Komárom, Környe, Tata és Tatabánya 476 háztartását választották ki.

Az Európai Központi Bank által kezdeményezett és koordinált felmérés célja, hogy az európai döntéshozók minél pontosabb képet kapjanak a családok gazdasági helyzetéről és fogyasztási szokásairól.

(Az első ilyen felmérés 2010–2011-ben zajlott az euróövezeti országokban.) A kérdések a tárgyi javakat (így az ingatlanokat, a járműveket, az értéktárgyakat, az üzletrészeket), a pénzügyi javakat (például a kötvényeket, a betéteket, a részvényeket), a jövedelmeket és az adósságokat érintik. Ezekre személyesen a kérdezőbiztosnak vagy (október 20. és november 23. között) az interneten lehet válaszolni.

Az adatokat bizalmasan kezelik, azokat név és egyedi azonosítás nélkül, kizárólag összesítve használják fel, betartva a törvényi előírásokat. A válaszoló háztartások 1000 forintos vásárlási utalványt kapnak, míg a kérdőívet interneten kitöltők között táblagépeket sorsolnak ki.

Virágh Eszter hozzátette: az adatok feldolgozása várhatóan nagyjából egy évet vesz igénybe, azaz a felmérés eredményei várhatóan jövő ősszel lesznek ismertek.

Németh János, a KSH Győri Igazgatóságának munkatársa kifejtette: Győr-Moson-Sopron megyében 17 összeíró működik majd. A legtöbb címet, 362 Győrben keresik fel, míg Sopronban 165, Mosonmagyaróváron 80, a többi településen pedig 40-40 háztartáshoz mennek el.

A felmérésről www.ksh.hu/ mibolelunk címen elérhető honlapon, a mibolelunk@ ksh.hu e-mail címen, valamint a 06-80-200-766-os ingyenesen hívható telefonszámon szerezhető bővebb információ.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

TOP5 - Beled? Fertőd? Vitnyéd? Kóny? Kapuvár? Nagy vesztesek az önkormányzati választás után

Meglepetésre Beledben leváltották Tompáné Balogh Máriát. Nem járt jobban Fertődön Kocsis Ferenc és… Tovább olvasom