Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Országos táncverseny Szombathelyen - Pásti Dóra emlékére

Pásti Dóra emlékére Szombathelyen a Renoterv Kupáért Országos Táncversenyt rendeztek a szombathelyi Rimányi Táncstúdió szervezésében az ARENA Savaria Munkacsarnokában.

Tizenhárom esztendővel ezelőtt április utolsó napján egy szerencsétlen baleset következtében 12 esztendős korában elhunyt Pásti Dóra, a Haladás Sporttánc Szakosztályának kiváló táncosa.

Rimányiné Kiss Anikó és leánya Rimányi Judit táncpedagógusok akkor elhatározták, hogy a tavaszi klubközi versenyeket Dóra emlékére rendezik.

Így történt ez eddig minden évben, idén immár 13. alkalommal, méltóképpen emlékezve a fiatal táncosra.

Országos táncverseny Szombathelyen. Fotók: Polgár Sándor

Délelőtt 9 órától a Tánciskolások Táncversenye, majd 13 órától a versenykönyvvel rendelkezőknek C és B 10 Tánc Országos Bajnokság következett. Gyermek II., Junior I-II., Ifjúsági, Felnőtt és Senior kategóriákban latin és standard táncokban mérték össze tudásukat az ország különböző részeiről érkezett versenyzők. 7 pontozóbíró és a döntnök figyelte minden mozdulatukat.

A legeredményesebb táncosok Pásti Dóra édesapjától és édesanyjától vehették át az érmeiket és a kupáikat. A győri El Paso táncosai Polgár Sándor és Milus Alida eredményesen szerepeltek.

Képek és szöveg: Polgár Sándor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kőszegi Mária-szobrot földre döntötte egy kidőlő fa

Kőszegen, a Jurisics téren a város által még 1739-ben állíttatott Mária-szobrot sodorta le… Tovább olvasom