Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 21°C Még több cikk.

Orrba verte a kalauzt, mert leszállította a fiát a győri gyorsról

A fiatalember nem tudta felmutatni a kedvezményre jogosító okmányt, ezért a kalauz leszállította a vonatról. Tatabányán várta a kalauzt a dühödt apa.
Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett miatt indított eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya ismeretlen tettes ellen - írja a police.hu.

Egy 40-45 év közötti, 180-190 cm magas, erős testalkatú, de kissé pocakos, kopasz férfit keresnek a rendőrök, aki augusztus 28-án 11:40 órakor ököllel orron és szájon ütötte a jegykezelőt. A kalauznak az volt a „bűne", hogy Biatorbágynál leszállította bántalmazója fiát.

90 %-os kedvezményre jogosító menetjeggyel utazott egy fiatalember és hölgy a Budapestről Győr felé tartó gyorsvonaton, de a kalauz felszólítására a kedvezmény igénybevételére feljogosító okmányt nem tudták felmutatni. Ilyen egyébként annak jár, aki kiemelt családi pótlékban részesül, vagy betegség miatt jogosult a kedvezményre.

A jegyvizsgáló a szabályoknak megfelelően eljárva két lehetőséget ajánlott fel a fiataloknak. Vagy kifizetik a különbözetet, vagy a következő állomáson leszállnak a vonatról. Az utóbbit választották, így a fiatalember édesapja hiába várta gyermekét a tatabányai állomáson.

A férfi a kalauzt meglátva kérdőre vonta, majd ócsárolni kezdte. A jegyvizsgáló csendben tűrte a becsmérlő szavakat, majd mikor a vonat indult volna a következő állomásra és ő felszállt volna a vonatra, a férfi ököllel orrba és szájon ütötte. A kalauz hanyatt esett a földön és hiába kért segítséget, csak egy hölgy szállt le a vonatról, hogy segítsen összeszedni táskájának szétszóródó tartalmát.

Bántalmazója eközben odébb állt. Egy férfi ugyan követni kezdte, de visszatartani nem merte. Látta, amint autóba száll és elhajt a vasútállomás területéről.

A Tatabánya Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya szemtanúk jelentkezését várja a 34/517-777-es telefonszám 20-79-es mellékén, illetve 107-es vagy 112-es segélyhívók valamelyikén.

A Btk. 230. §-a szerint Aki közfeladatot ellátó személyt jogszerű ellátásában akadályozza, illetőleg emiatt bántalmazza, bűntett követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Olvasóink írták

70 hozzászólás
 • 70. xverax 2011. szeptember 01. 11:04
  „egy fiatalember és hölgy szó sincs gyerekről, hacsak ott nem hogy "így a fiatalember édesapja hiába várta gyermekét"
  elemér szerintem beszélj haúzzal <moderálva..>”
 • 69. mozart 2011. szeptember 01. 08:39
  „Jaj, de sajnálom az ici-pici fiacskáját! Idióta! A boltban is orrba vágja a pénztárost, amikor kéri tőle a pénzt? Kár, hogy nem voltam ott, nő létemre mondom, hogy előlem nem lógott volna meg!”
 • 68. czindi 2011. szeptember 01. 07:21
  „Nem a MÁV-ot védjük, hanem a munkájukat végző embereket, és az ilyen b...ó módon viselkedőket ítéljük el. Igazán sajnálom, hogy moderálták a levelemet: elemér abból talán értett volna - bár kicsi az esélye. <moderálva offtopic>”
 • 67. elemér 2011. szeptember 01. 00:56
  „"Miért nem lehet európai módon viselkedni ?"
  Azért, mert minden miértnek megvan az azértje.
  http://tinyurl.com/3jnf968”
 • 66. umberto 2011. augusztus 31. 21:06
  „És még néhányan az államon (esetünkben MÁV) élősködőket védik, elég vérmesen...

  Biztos attól lesz bőség Magyarországon, ha a lógósoknak adunk igazat.”
 • 65. gonzo 2011. augusztus 31. 20:31
  „moderálva offtopic”
 • 64. gertner 2011. augusztus 31. 10:25
  „Valamit nagyon nem értek.
  Ha a kalauz szabályosan járt el akkor miért kell verekedni.
  Miért nem lehet európai módon viselkedni.
  Neki ez a munkája, ezt írja elő a szabályzat ő csak a munkáját végzi.
  Nem értem azokat az embereket akik az apának a pártján vannak.
  Úgy gondolják, hogy ez természetes?
  Akkor hová jut Magyarország?”
 • 63. czindi 2011. augusztus 31. 10:14
  „<moderálva>
  matuskaszilveszter : tökéletesen igaza van!
  Hibát mindenki követhet el, de akkor húzza meg magát, viselkedjen szerényen és tisztességesen! Az apát remélem megtalálják és kap vagy öt évet, hogy legyen ideje gondolkodni. ( azután kérjen politikai menedékjogot elemérnél...)”
 • 62. elemér 2011. augusztus 31. 09:57
  „Ne okoskodjon a kalauz gyerek és nyugdijassal. Amit kapott azt megérdemelte.”
 • 61. racer 2011. augusztus 31. 09:20
  „Nagyon szomorú olvasni, hogy sokan még a kalauzt hibáztatják, és a jogosulatlanul kedvezményes jegyet vásárló utast (és a bunkó apját) védik...

  Szerintem itt páran fordítva ülnek a lovon... Ilyen hozzáállással sosem lesz rend ebben az országban.”
 • 60. matuskaszilveszter 2011. augusztus 31. 08:36
  „54. elemér ! önt nem anya szülte!”
 • 59. surdilovics69 2011. augusztus 31. 02:42
  „sínes! teljes mértékben egyetértek veled. nem vagyok vasutas,de sokat utazom vonattal,így láttam már egy-két dolgot...”
 • 58. surdilovics69 2011. augusztus 31. 02:33
  „én személy szerint sajnálom a kallerokat a mai világban.nemrégiben a balaton partján közlekedő vonaton láttam,hogy mennyien menekülnek a kaller láttán.Nekem is kevés a pénzem,de én megveszem azt a <moderálva> jegyet a saját nyugalmam érdekében.elborzasztó a szegénység ebben az országban.A kallerok védelmében én több kamerát javasolnék a vonatokon,mert mostanság nem irigylésre méltó az ő hivatásuk.”
 • 57. Stickers 2011. augusztus 31. 02:01
  „Nem, a megoldás az, hogy ha nincs az emberrel a kezdeményre jogosító igazolvány, akkor nem pofátlankodik. De hát magyarok vagyunk ....”
 • 56. zoltee 2011. augusztus 31. 01:34
  „Amúgy, az mivel büntethető, aki emberekkel dolgozik, és félelmet kelt, hatalommal visszaél és agresszíven, kioktatóan viselkedik???

  (és továbbra sem díjazom az apuka tettét, sőt, de akkor is: a másik oldal se legyen már szent)”
 • 55. zoltee 2011. augusztus 31. 01:32
  „Van még több lehetőség is: pl., utasleadási lap, majd utólagos bérletbemutatás x napon belül (pontos adatok a MÁV Személyszállítási Üzletszabályzatában).

  Nem szeretem az erőszakot, sőt, kifejezetten irtózom tőle, de nem tudok mást mondani erre: Úgy kellett Neki.

  Félelmetes, hogy elég sokszor (egyre többször) találkozom embergyűlölő, agresszív, már eleve kioktató MÁV-dolgozó kalauzzal (tisztelet a kivételnek, nemrég volt pozitív élményem is).

  De az is érdekes: a GySEV-vel összehasonlítva (nem, nem dolgozom ott, semmi közöm hozzájuk), nagyságrendekkel gyakoribban az ilyen konfliktus-helyzetek.”
 • 54. elemér 2011. augusztus 30. 23:33
  „13. h.sz. Goldman
  Nekem Ámerikai és unios kedvezmények is járnak. Magyar állampolgárság mindig csak technikai kérdés volt. Orbán ezt megkönnyitette, és jól csinállta. Mo.-n nyugodtan utazhat egy nyugdijas ember kedvezménnyel. Kérdezte a kalauz hogy nem e olvastam a leirást. Mondtam hogy nem, mert én vizuális ember vagyok. Repülös Gizi is kedvezményessen utazik, akkor miért ne tehetném én ? Mindenesetre a kalauz kiérdemelte amit kapott.”
 • 53. Ivco 2011. augusztus 30. 23:32
  „Feljött a Bányász a mélyből ,a fejében ott maradt a sötétség !!!!!”
 • 52. irrelevant 2011. augusztus 30. 23:22
  „Ott voltam a vonaton. Mikor még Budapesten álltunk, jeleztem az ellenőrnek, hogy nem lehet kinyitni az ablakokat. Gyorsan szerzett egy imbuszkulcsot, kilazította, és együtt kinyitottuk őket az egész kocsiban. Udvarias és kedves volt, mint egyébiránt minden ellenőr, akivel valaha utaztam a MÁV-on. A késések illetve a szag igazán nem az ő hibájuk, ha valakinek pedig nincs jegye, le kell szállítaniuk a vonatról. Ennyi. Aki ezért megüt valakit, az vagy elképesztően buta, vagy valamilyen pszichológiai problémája lehet.

  Többen írták itt, hogy a kedvezmény jogosítását már a pénztárnál meg kéne vizsgálni: na és aki interneten foglal jegyet? Esetleg valaki más helyett vásárolja meg? Vagy ha ott van egy 60 fős diákcsoport osztálykiránduláson, akkor az így is elég lassúkás jegypénztári forgalmat tovább lassítsa, hogy mindnyájuk igazolványát átnézzék üvegfalon keresztül?”
 • 51. xverax 2011. augusztus 30. 23:08
  „37. senkialadár.:
  nem hívtam fel őket, de az igazolvány nélkül nem érvényes a jegy. Gondolom már az odaúton is kiderült hogy nincs igazolvány. Akkor lehetett volna venni érvényes jegyet.
  ...A jegyvizsgáló a szabályoknak megfelelően eljárva két lehetőséget ajánlott fel a fiataloknak. Vagy kifizetik a különbözetet, vagy a következő állomáson leszállnak a vonatról....
  Hát nehogy már az apunak legyen igaza!!! Mondjuk a jegykiadásnál is elkérhetnék az igazolványt. Bár akkor apu tuti ott is pofozkodott volna.”
70 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még a temetőben elkapták a réztolvajokat

Két férfi rézlemezeket feszegettek le egy székesfehérvári temetőben, amikor a rendőrök tetten érték… Tovább olvasom