Kisalföld logö

2017. 04. 29. szombat - Péter 4°C | 14°C Még több cikk.

Orbán Viktor Pápán: a kormány mindenkit támogat, aki munkából akar megélni

A kormány mindenkit támogat, aki munkából akar megélni, támogatja a gyermekeket nevelő családokat, és mindent megpróbál megtenni annak érdekében, hogy a nyugdíjak ne veszítsék el reálértéküket - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Pápán a Fő téren, több száz ember előtt, kedden délután.

A kormányfő a városházán megbeszélést folytatott Áldozó Tamás alpolgármesterrel, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjével és Kovács Zoltánnal, a Veszprém Megyei Kormányhivatal vezetőjével, aki az elmúlt 20 évben Pápa polgármestere volt. A településen most vasárnap tartják az időközi választást, amit azért kellett kiírni, mert mert Kovács Zoltánt kinevezték kormányhivatal-vezetőnek.

A miniszterelnök felkereste a pápai húsgyárat is, ahol Pulitzer József vezérigazgató tájékoztatta a cég gazdasági helyzetéről. A gyárlátogatás után a kormányfő Kovács Zoltán és Áldozó Tamás társaságában sétát tett Pápa belvárosában.

A miniszterelnököt a Fő téren legalább százan várták, és amikor kiszállt a gépkocsiból taps és éljenzés fogadta. Többen azt kiabálták, hogy "Hajrá Magyarország!", "Hajrá Fidesz!", sokan pedig úgy köszöntötték, hogy "Isten hozta Pápán!"

A sétálóutcán Orbán Viktortól többen aláírást kértek, több emberrel pedig kezet fogott és elbeszélgetett. Egy férfi a Brüsszelben elmondott beszédéhez gratulált, amire a miniszterelnök azt válaszolta: "nehéz csata volt."

A miniszterelnök a Pápai Áruház előtt felállt egy padra - ahol már több száz ember gyűlt össze - és rövid beszédet mondott.

Kovács Zoltánt, az eddigi polgármesterüket "elvittük Pápáról", hogy "rázza gatyába a Veszprém megyei közigazgatást" - mondta a miniszterelnök. Hozzátette: ez volt a legjobb megoldás, de elnézést kérünk a pápaiaktól, amiért elvittük a polgármesterüket.

"Azért jöttem ma Pápára, hogy Áldozó Tamás mellett kampányoljak, mert ő is alkalmas a posztra, alpolgármesterként már jól teljesített, és megszolgálta a bizalmat" - mondta Orbán Viktor.

A kormányfő hangsúlyozta, hogy az ország "meglehetősen rossz állapotban van, s most nagy munkában vagyunk". Mint mondta: "tudjuk, hogy az átalakítás kényelmetlenséggel jár, de ahhoz, hogy Magyarország talpra tudjon állni, számos változásnak kell megtörténnie."

A Széll Kálmán Terv keretében megpróbálunk olyan közmunkákat tervezni, hogy minél kevesebb ember éljen segélyből, és minél többen munkából - hangsúlyozta a miniszterelnök.

"A kiváltságokat igyekszünk megszüntetni, hogy egy tisztességes, normális és méltányos ország legyen Magyarország" - fogalmazott Orbán Viktor, akinek beszédét nagy taps fogadta.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. Primax 2011. március 02. 17:39
  „22. Seduxen !
  Nincs mit, nagyon szívesen.
  Bár ne kellene ilyesmiket idézgetni...”
 • 31. spot 2011. március 02. 17:04
  „...a munkából élők pedig azokat támogatják ,akik nem akarnak dolgozni.”
 • 30. annobon 2011. március 02. 15:29
  „Der Losung-Mann!”
 • 29. kolombela 2011. március 02. 14:54
  „"Orbán Viktor Pápán: a kormány mindenkit támogat, aki munkából akar megélni"
  Ez megint csak egy jelmondat, semmi más. Ha így lenne, akkor a cigányoktól megvonnák a "segílykét", márpedig ez nem fog bekövetkezni.”
 • 28. Csetneky 2011. március 02. 13:52
  „Milyen sokan helyezik előtérbe a segélyt a munkával szemben. Érdekes. Bár ha jobban belegondolunk, akkor ebből egyenesen következik a szoci kormányok sikertörténete.”
 • 27. bejáró 2011. március 02. 13:52
  „T.öröksoproni! Az Ön apósa egy ÚR!Ezt a állítást bizonyítani is lehet.”
 • 26. annobon 2011. március 02. 13:43
  „25-höz: "amit még a tábortűz mellett hallott a vezér" Jah még anno egy KISZ-táborban! :)”
 • 25. bejáró 2011. március 02. 13:42
  „Kicsi vagyok padra állok,onnan egy nagyot...(mondok)!Jutott eszébe ez a mondóka amit még a tábortűz mellett hallott a vezér,és felmászott a padra.”
 • 24. öröksoproni 2011. március 02. 13:33
  „Ejnye, ejnye, nem szép dolog valakit a magassága miatt csúfolni.... Apósom mindenestre mindig azt mondja, óvakodj a 160 alatti emberektől. És tényleg, akit ismerek, az despota, diktátor. De ezt nem szeretett vezérünkről írtam, őt ugyanis nem ismerem.”
 • 23. annobon 2011. március 02. 13:18
  „22-höz: Primaxot idézve: "Non est maior pumillio, licet constiterit in monte." Óvodában volt egy kedvenc mondókám, így kezdődött:
  "Kicsi vagyok, székre állok, onnan egy nagyot kiáltok!"”
 • 22. Seduxen 2011. március 02. 13:07
  „18. Primax!
  A nap hozzászólása a tiéd. Fedobtad a napom! Köszönöm!”
 • 21. Jandex 2011. március 02. 12:30
  „Azt is elmagyarázhatná valaki, vajon érdemes azért kirabolni az országot,hogy 82%-ról kb 77%-ra csökkenjen az államadósság?!
  Fájjon annak a feje aki kölcsönadott,hogy visszakapja-e a pénzét?!:)))/ezért nem szabad haldoklónak kölcsönadni az "álmoskönyv" szerint! /”
 • 20. Komissar 2011. március 02. 12:11
  „tegnap délután a kokárda nélküli egyéneket őrizetbe vették. :-)))”
 • 19. davidking 2011. március 02. 10:55
  „"Azért jöttem ma Pápára, hogy Áldozó Tamás mellett kampányoljak, mert ő is alkalmas a posztra, alpolgármesterként már jól teljesített, és megszolgálta a bizalmat" - mondta Orbán Viktor.
  Még több pénzt tudjon lopni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  A Luxus autojából szált ki vagy a full komfortos kisbuszábólllll!!!!! az ilyen mocskok miatt kell külföldön dolgoznom!!!!
  Éljen mejött a testvír kiabálta a kissebbség.”
 • 18. Primax 2011. március 02. 10:48
  „" A miniszterelnök a Pápai Áruház előtt felállt egy padra...."
  Non est maior pumillio, licet constiterit in monte.”
 • 17. Loich 2011. március 02. 10:47
  „Tény: az új adórendszerrel a kis keresetűek havonta ezrekkel visznek haza kevesebbet. pedig dolgoznak.
  Tény az is, hogy az iszonyu jól keresőknek odalöktek még egy pakli pénzt, hogy megérdemlitek, költsetek...
  Tény az is, hogy bruttó 300.000 alatt gyerek nélkül bukóba van mindenki.
  Nem a gazdagoktol sajnálom, azt csinálnak vele amit akarnak. De hogy a legszegényebb réteggel ezt el merték játszani fent, az mélységesen felháborító, és elfogadhatatlan. Nem érhetett volna hátrány senkit !
  Az hogy ilyen olyan amolyan ajánlásokat irogatnak elő cégeknek, attol még ez nem fog változni.
  Előre nem lehetett ezen gondolkodni ?
  Vázoljuk fel két együtt élő minimálbéres történetét, akik dolgoznak 3 müszakban egy gyárban tegyük fel, albérletben laknak. A kettejük fizetése most lecsökken az amugy is silány szintről. És épp hogy megélnek, bár éhezve. Kérdésem: mikor fognak ők merni gyermeket vállalni ? Szóval eléggé sántít ez a demográfiai mutatókat "ösztönző" szöveg a kormánytól.”
 • 16. annobon 2011. március 02. 10:20
  „"A pápaiak már felébredtek?" ÁÁÁ, totális Narancsvidék az is...”
 • 15. kerteszb 2011. március 02. 09:37
  „A pápaiak már felébredtek?”
 • 14. morz 2011. március 02. 09:21
  „"mindent megpróbál megtenni annak érdekében, hogy a nyugdíjak ne veszítsék el reálértéküket "
  Eddig az volt a szöveg, hogy ezt garantálják, és nem fordulhat elő, hogy egy polgári kormány idején ez megtörténjen. Egyszerűen élvezet hallani az apró kis retorikai változásokat. Ahogy a "Széll" fúj. Szépítjük a hazugságokat...”
 • 13. annobon 2011. március 02. 09:10
  „12-höz: "Utána jön a paradicsom és tojásdobálás. :)" Jah meg a nagy fekete esernyőkkel hadonászó testőrök... :-)”
32 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyvert fogott intézkedő rendőrökre egy férfi Szombathelyen

Fegyvert fogott a házához kiérkező járőrökre egy férfi kedden Szombathelyen, az udvaron át elmenekülő férfit kommandósok fogták el. Tovább olvasom