Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Orbán Kolontáron: Itt nem lehet élni

Orbán Viktor miniszterelnök nem látja értelmét annak, hogy helyreállítsák azt a területet Kolontáron, amelyet elöntött a vörösiszap.
"Itt helyreállításnak, a hídon túl, nem látom az értelmét" - mondta csütörtöki sajtónyilatkozatában a kormányfő Kolontáron, miután a helyszínen tájékozódott a katasztrófahelyzetről.

"Valószínűleg kell nyitni egy új telepet itt a faluban, egy új területet meg kell nyitni, ezt pedig valószínűleg be kell keríteni örök mementónak" - fogalmazott Orbán Viktor, kijelentve: "itt nem lehet élni".

Mint mondta, az emberi mulasztás ténye több mint valószínű, a felelősséget meg kell állapítani, az embereket kártalanítani kell.

Fotók: MTI

Olvasóink írták

 • 9. calico 2010. október 08. 12:31
  „"Valószínűleg kell rendelnem egy új szolgálati gépkocsit is; ilyen kerékkel-alvázzal nem lehet utazni, helyreállításának pedig nem látom értelmét."”
 • 8. 2semleges34 2010. október 07. 14:12
  „Megint egy olyan eset amihez a politikának semmi köze,de az emberek már egymást szidják.Segiteni kell,nem mocskolódni.Én már többször hivtam a segélyvonalat a veszekedés helyett ezt kellene tenni!!!!!!”
 • 7. Túrabakancs 2010. október 07. 13:29
  „csabrab!
  Amit írsz az még rendben is lenne, de mivel demokrácia van, emiatt
  csak tényleges bizonyítékok gyanánt lehet valakit /valakiket/ elítélni,
  sajnos ez van. Idővel biztos vagyok benne, hogy a cég törvényi úton
  rendezni fogja a károkat, vannak erre megfelelő jogi eljárások.
  /gyár zár alá helyezése, a részvényeik állami felügyelete a megfelelő
  bűncselekmény megállapítása után stb./”
 • 6. csabrab 2010. október 07. 11:05
  „Gyurcsótányokat összefogni,lecsukni,vagyonukat elkobozni és megvan a rávaló - mármint a kártalanításra.Szerintem ez a legjárhatóbb út,de sajnos ettől a Fidesz is fél.Pedig a kampány során az elszámoltatást nagyon hangsúlyozták,ma pedig egyre halkulnak ezek a szavak.Egyre jobban úgy látom,hogy
  Fidesz = MSZP összetartozik és fonódik itt már minden............
  ......egy volt Fideszes......és ha így megy ,egyre fogy a "tábor"”
 • 5. gyurgyalag 2010. október 07. 10:55
  „1749 a segélyvonal, minden hívásból 200 Ft a károsultaknak megy”
 • 4. sont 2010. október 07. 10:38
  „andreina Mai Tv interjú Kolontáróll. Idős úr kérdezi mi lesz velünk miniszterelnök úr? Én azért vagyok itt, hogy segítsünk önöknek. Szép volt tőle, és biztos nem fogják magukra hagyni őket. Tehát igazad van!”
 • 3. andreina 2010. október 07. 10:24
  „Végre van olyan ember aki belátja, hogy az elöntött településeken nem lehet élni.Azt gondolom hogy igenis összefogás kell,és segíteni kell mindenkinek ahogy tőle telik.Elég egy sms.Biztos vagyok benne,hogy a kormány nem hagyja magára az embereket.”
 • 2. lhb 2010. október 07. 09:38
  „Igen, kártalanítani kell az embereket! De kérdem én, Orbán Viktor fog pénzt adni a házak újraépítésére, ill. egy új lakótelep megnyitására? Utcák kialakítására? S még sorolhatnám. Ki fogja azt mindet kifizetni? Mert a károkozó tutira nem, mivel a kezdetektől fogva mossa kezeit! :S”
 • 1. rivotril2mg 2010. október 07. 09:31
  „igen ez a leg kevesebb hogy kártalanítani kell az embereket,nem azér mondom,mert ha ott lennék tuti mennék önkéntesként segíteni,de nem adófizető emberek pénzéből és adományokból kell kártalanítani az embereket, szépen zárolni a bankszámláját a fejeseknek akik felelősek emiatt, elvenni minden ingóság és ingatlant ami az övék,és ha még mindig kevés a pénz akkor elindítani a gyárat amig megtermelik a pénzt, ha ez megtörtént szépen el lehet távozni a posztról ahol vannak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tönkrement életek Devecseren és Kolontáron - képriport

Fotós összeállításunkban láthatják, miként küzdenek az emberek a vörösiszappal, hogyan próbálják… Tovább olvasom