Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Orbán: csak EU tagországként fejleszthetjük a gazdaságunkat

Csak akkor fejleszthetjük a magyar gazdaságot, ha belül vagyunk az Európai Unióban, aki azt mondja, hogy lépjünk ki, a magyar gazdaság fejlődése ellen beszél - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Móron, ahol kampánykörútja során a Fejér megyei város vezetőivel és a választókkal is találkozott.
A városháza előtti téren mintegy kétszáz ember előtt a kormányfő hangsúlyozta, hogy két olyan politikai gondolat van, amit nem szabad a választóknak támogatni május 25-én. Az egyik a radikális jobboldalé, amelynek politikusai "azt állítják, hogy Magyarország érdeke az unióból való kilépés lenne".

Orbán Viktor szerint "az unióban maradás nem személyes ügy, hanem józan ész kérdése".

A miniszterelnök úgy vélte: a baloldalt is el kell utasítani, mert azt szeretnék, hogy Magyarország "valamiféle Európai Egyesült Államok része legyen, amely feladná saját érdekképviseletét és a Szent István-i államiságunkat". Az ezeréves magyar államiságot semmilyen Európai Egyesült Államok oltárán nem lehet feláldozni - jelentette ki.

Arra kérte a jelenlévőket, hogy mindkét politikai gondolkodást utasítsák el a vasárnapi EP-választáson.

Orbán Viktor Móron kampányolt - az MTI felvételei.

Orbán Viktor kiemelte: az ügyeket itthon a magyarok irányítják saját érdekeik és észjárásuk szerint, de "megtanultuk az elmúlt években, hogy Brüsszelben sok mindent meg lehet akasztani". Ezért nem mindegy, hogy olyan emberek ülnek-e az Európai Parlamentben, akik kiállnak Magyarország érdekei mellett, vagy nem állnak ki és Brüsszelből próbálnak ártani az országnak, illetve "tollba mondanak Tavares-jelentéseket" - mondta.

Hangsúlyozta: "rendes magyar embereket kell küldeni az unióba" és ilyen, magyar érdekekért kiállni képes emberek vannak a Fidesz listáján.

A vasárnapi választással kapcsolatban elmondta: "ha ezt a lehetőséget átengedjük ellenfeleinknek, leértékeli az árpilisi eredményeinket". Alacsony lesz a részvétel és amennyiben "az ellenfelek elmennek voksolni, úgy fog tűnni, hogy a támogatóink egy részét elveszítettük. Ez pedig kihathat az következő négy év munkájára" - tette hozzá a miniszterelnök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt egy húsüzem teteje Zalaszentivánon

A szendvicspaneles tetőszerkezet kapott lángra, nagy erőkkel, még Vas megyéből is vonultak ki tűzoltók Zalaszentivánra. Tovább olvasom