Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Öngyújtóval akart rabolni

Szombathelyen, a Thököly utcában lévő valutaváltót próbálta meg - mint később kiderült egy pisztolynak látszó öngyújtóval - az akkor még ismeretlen tettes kirabolni. A tettest elfogták.

Pénteken délelőtt a szombathelyi polgármesteri hivatalban rendhagyó sajtótájékoztatót tartott a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

Mint ismert 2010. március 16-án Szombathelyen, a Thököly utcában lévő valutaváltót próbálta meg - mint később kiderült egy pisztolynak látszó öngyújtóval - az akkor még ismeretlen tettes kirabolni. Hogy ez nem sikerült neki az csak az alkalmazott hölgy határozott fellépésén, lélekjelenlétén múlott.

Ezt követően a megyei rendőrség nagy erőket bevonva kezdte meg a nyomozást, a sajtóban felhívást tett közzé, s ennek meg is lett az eredménye. A Körmendi Rendőrkapitányságra több bejelentés is érkezett, melyek közül az egyik hasznosnak bizonyult.

A nyomozók hamarosan, a jó személyleírásnak köszönhetően előállították azt a szentgotthárdi 32 éves férfit, akit a rablás kísérlettel gyanúsítanak. A nyomozás során gyanú merült fel arra is, hogy január végén az egyik szombathelyi patikát is ő próbálta meg kirabolni.

Fegyvernek látszó öngyújtóval akarta kirabolni a valutaváltót. Fotó: Vas megyei rendőr-főkapitányság.
Fegyvernek látszó öngyújtóval akarta kirabolni a valutaváltót. Fotó: Vas megyei rendőr-főkapitányság.


Tettét beismerte, jelenleg előzetes letartóztatásban várja ügyének vizsgálatát.

Ipkovich György szombathelyi polgármester és dr. Takács Tibor ezredes, főkapitány-helyettes jutalomban részesítette Kalmár Györgynét, a valutaváltó alkalmazottját, illetve a sikeres felderítésért Németh Péter főtörzsőrmestert és Boros András törzsőrmestert a Körmendi Rendőrkapitányság bűnügyeseit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lánya ölte meg az idős asszonyt Szombathelyen

Pszichiátriai gyógykezelés alatt álló lánya ölte meg csütörtökön délelőtt idős édesanyját… Tovább olvasom