Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Olcsóbb lesz az IC Szombathely és Budapest között

Két hét múlva indul a jövő évi vasúti menetrend szerinti közlekedés. A MÁV-START honlapjának tájékoztatója alapján a kisalfold.hu összegyűjtötte a legfontosabb, régiónkat is érintő változásokat.
A szaktárca megrendelése alapján újabb hat, korábban bezárt mellékvonalon indul újra a személyszállítás. Ezek között van az Esztergom–Almásfüzitő és a Sárbogárd–Székesfehérvár szakasz is.

Új InterCity vonatpár közlekedik Budapest és Szombathely viszonylatában Budapestről 8:10-kor, Szombathelyről 17:00-kor indulva. További fejlesztésként a térségben új gyorsvonatpár közlekedik Győr és Szombathely között, Győrből naponta 20:40-es, illetve Szombathelyről munkanapokon 7:00 órás indulással.

Zalaegerszegről Győrön át Budapestre között naponta hat közvetlen vonat közlekedik. A zalai megyeszékhelyről a fővárosba Veszprémen át reggelente új, az eddigiekhez képest 18 perccel rövidebb menetidejű gyorsvonat közlekedik, amely reggel kilenc órára ér Budapestre.

December 12-től bizonyos InterCity járatokon csökkenti a MÁV-START a felárak mértékét. Többek között a Budapest-Szombathely közötti InterCity vonatokon is csökken a pót- és helyjegyek ára (540 forint helyett 360 forint lesz).

További változásként a MÁV-START Zrt. a 2010/2011-es menetrendváltástól csak nemdohányzó kocsikkal közlekedteti az InterCity szerelvényeket.

Olvasóink írták

 • 1. zoltee 2010. november 29. 14:44
  „Némi pontosítás:

  Zalaegerszegről Budapestre Győrön át az a 6 gyorsvonat mindössze 3, (4.42-kor, 6.42-kor és 14.42-kor), ráadásul Zeg és Celldömölk között személyvonat, a Zalaegerszeg és Budapest közti 222 km-es táv helyett 271 km, tehát: lassab, kényelmetlenebb és drágább utazási lehetőség!

  Zalaegerszegről Boba-Veszprém útirányon át 7 vonat van, ebből hat ütemes menetrend szerint.

  Ez utóbbi 222 km, menetideje 3 óra 43 perc. Csak összehasonlításképp: ugyanekkora távolságra (egészen pontosan 221 km-re) Budapest és Debrecen közt 2 óra 21 percre van szüksége a vonatoknak!

  Mindezt egy sok milliárd eurobol felújított, új vasúti szakaszon, amit sok év alatt végre villamosítottak.

  Hát kérdem én: mire ez a nagy beruházás, ha a személyszállítás versenyképtelen Zalaegerszegről? És hol vannak a zalaegerszegi IC szerelvények?

  Arról nem is beszélve, hogy kelet-nyugat irányban még úgy ahogy lehet vonatozni.

  Na de nézzünk egy Zalaegerszeg Sopron irányt, brutális!

  Remélem, teljesül a régi vágyam, és Zala megyét úgy ahogy van átveszi a GySEV!

  A MÁVnak meg a mihamarabbi viszont-nem-látást kívánom!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kidőlt fák, leszakadt vezetékek, árokba csúszott járművek Vasban

Leszakadt vagy megereszkedett vezetékek, árokba csúszott járművek adtak munkát az éjszaka Vas megyében a tűzoltóknak, ahol 15-20 centiméter vastagságú hó hullott. Tovább olvasom