Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Nyolcmilliárdos fejlesztés a Pannon Egyetemen

Nyolcmilliárd forint uniós támogatást fordíthat fejlesztésekre, felújításokra és kutatásokra a veszprémi székhelyű Pannon Egyetem - mondta Rédey Ákos, az intézmény rektora tanévértékelő sajtótájékoztatóján kedden Veszprémben.

Elmondta: a 2009/2010-es tanévben összességében 12 milliárd forint uniós támogatást nyertek - részben társpályázókkal együtt -, s ebből nyolcmilliárdot fordíthatnak a veszprémi egyetem fejlesztésére, kutatásai finanszírozására. Rédey Ákos szerint ilyen fejlesztési lehetőségre az egyetem történetében még nem volt példa.

Mint elmondta, Veszprémben, a volt gyermekkórház épületében tudásközpontot hoznak létre, a négymilliárd forintot meghaladó beruházás 2012-re fejeződik be.

Ismertetése szerint a tudásközpontban elsősorban bioenergetikai, mechatronikai, informatikai, illetőleg hulladékhasznosítási kutatásokat és fejlesztéseket végeznek. A hallgatóknak oktató- és kutatólaborokat létesítenek. Több mint egymilliárd forintot költenek a keszthelyi, a székesfehérvári és a nagykanizsai kampuszok fejlesztésére is - tette hozzá.

A rektor elmondta, hogy idén tavasszal a győri Széchenyi István Egyetemmel alapított konzorcium nyert pályázaton hárommilliárd forintot, amelyet közös járműipari, energetikai és környezeti kutatásokra fordítanak.

Az egyetem vezetője hangsúlyozta, hogy "stratégiai együttműködést" alakítottak ki a gazdaság meghatározó szereplőivel. Emlékeztetett arra, hogy tavaly létrehozták az ásványolaj- és széntechnológiai tanszéket a Mol Nyrt. támogatásával, a Continental Teves Kft. pedig a mechatronikai mesterszak keretében a gépjármű rendszertechnikai szakirányú képzést szponzorálja.

Rédey Ákos kitért arra is, hogy a Pannon Egyetemen a hallgatói létszám az utóbbi években folyamatosan emelkedett, s ma már meghaladja a tízezret; az egyetem 108 féle képzési programot kínál a hallgatóknak. A most zárult tanévben 2116 diplomát adtak át - mondta a rektor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos baleset az M7-esen - Az első ütközést túlélte, a másodikat nem

Halálos baleset miatt öt órán át tartották lezárva az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalát… Tovább olvasom